Prema najavi koju smo nedavno dobili iz Grada Zadra, jučerašnjim danom trebali su biti završeni pripremni radovi koje na pomoćnom igralištu NK Zadar izvodi Diklo gradnja. Ne samo da radovi, do sada vrijedni 178 tisuća kuna bez PDV nisu završeni, već su stali prije 10ak dana.

Nadležni iz Odjela za sport Grada Zadra otkrili su razlog tome. 

- Nakon što su počeli radovi na uklanjanju starog travnjaka Grad Zadar je dobio naputak od Nogometnog saveza Zadarske županije da bi bilo potrebno izmjestiti klupe za rezervne igrače i proširiti igralište izvan postojećih granica terena (izvan zidova) po uzdužnoj strani igrališta te produljiti teren za cca 3m kako bi se zadovoljili infrastrukturni kriteriji sigurnosti igrališta. Kako navedeni posao nije bilo moguće izvesti temeljem postojećeg projekta, naručio se novi, prema kojem će se ispraviti zatečeni nedostatci. Nakon izrade projekta pokrenut je postupak Jednostavne nabave te će se sa odabranim izvođačem potpisati ugovor o rekonstrukciji ogradnih zidova i klupa za rezervne igrače. Ovaj posao, u naravi radovi rušenja, nasipanja i betoniranja je potrebno napraviti prije nego se postavi nova umjetna trava jer bi u protivnom strojevi oštetili novougrađeni travnjak. Sve je iskoordinirano sa HNS-om koji će nakon naših radova postaviti novu umjetnu travu, najavili su iz Grada Zadra.

Bit će to ulaganje od milijun kuna kojeg su izlobirali, kažu dobro upućeni, bivši i sadašnji gradonačelnik Božidar Kalmeta i Branko Dukić.

Taj stadion prije 15-ak godina dan je na korištenje NK Arbanasi koji su ostali bez stadiona nasuprot Autobusnog kolodvora. Iz tog najstarijeg zadarskog nogometnog kluba tražili da se iskoristi prilika za sređivanje infrastrukture i proširenje stadiona na kojem se više nisu smjela igrati ni dječja natjecanja. Dosadašnji travnjak bio je15 godina star i zbog toga opasan. Kao i betonska ograda koju radi sigurnosti malih i velikih nogometaša treba obložiti, napominje tajnik kluba, Miško Paunović. 

Kada je srušen dio zid koji graniči s praznom parcelom, za koju smo ustanovili da pripada Gradu Zadru, tada nam iz gradske uprave nisu pojasnili da će to biti proširenje za tzv. Klupu rezerve. Rekli su i kako nije bilo uzurpacije gradskog zemljišta, ali upravo u ovom slučaju proširenje gradskog igrališta, kada se pregovaralo s vlasnicima kuća koje se s okućnicama naslanju na to igralište, ispostavilo se da je ta parcela namjenjena za proširenje tribina - nagrižena.