VAKANZA je mjesto gdje svi oni koji se nisu nikad bavili ovim vaterpolom imaju priliku nastupati i postati vaterpolo igrači.

I ovogodišnji Vaterpolski Amaterski Kup "Antivateprolista i Neplivača" Zadarskog Akvatorija donijet će mnogo uzbuđenja, kvalitetnih utakmica, još kvalitetnijih druženja i pravog sportskog rivaliteta između pojedinaca, ali i momčadi.

U sklopu natjecanja, neke od utakmica odigrat će se i na drugim lokacijama našeg prekrasnog zadarskog arhipelaga,  a tu je već i neizostavna, pomalo tradicionalna utakmica između Titana Cro Vaterpola i VAKANZA selekcije.

Šimenc, Bukić, Lušić, ali neka imena iznenađenja iz svjetskog vateprola i ove godine okušat će se u utakmici sa selekcijom Vakanze koja je neugodan protivnik što dokazuju dosadašnja dva neriješena rezultata i minimalna pobjeda titana Cro vaterpola.

Ta utakmica je ujedno i jedina takva utakmica u vaterpolo svijetu u kojem vrhunski sportaši, olimpijski pobjednici i svjetski prvaci igraju protiv igrača koji se nikad nisu bavili vaterpolom u potpuno neizvjesnoj utakmici po formuli: "Jedni znaju više, ali ne mogu dok drugi mogu puno više, ali nešto manje znaju".

Tu je i prvo izdanje veteranskog turnira. Mnogo je godina prošlo od prvog izdanja, a neki sudionici su već i djedovi postali pa je organizator odlučio i njima posvetiti dio turnira. Za one koji to žele i mogu, dopušteno je nastupanje na oba turnira ukoliko se radi o igračima 34 godine i starijima.

Na tragu toga i s obzirom na veliku razliku u kvaliteti onih koji su "friško" aktivni ili su donedavno igrali vaterpolo ti onih koji se njime nisu bavili, pravila i propozicije u slučaju VAKANZA turnira ipak postoje da bi igra bila zanimljiva.

PROPOZICIJE:

OPĆI TURNIR:
Pravo nastupa nemaju igrači koji su igrali u službenim utakmicama Jadranske regionalne lige, 1. (Prve) lige, 1B i 2 lige (Hrvatskog ili stranog nacionalnog saveza) posljednjih 10 godina, aktivni u mlađim kategorijama (zadnjih 7 godina) sa nastupom na službenom natjecanju i igrači koji su bili članovi nacionalnih selekcija Hrvatske ili drugih nacionalnih saveza u bilo kojoj kategoriji.

VETERANSKI TURNIR (kategorija +34)

Pravo nastupa nemaju igrači koji imaju više od 20 nastupa u službenim utakmicama: Jadranske regionalne lige , 1. (Prve) lige, 1B i 2 lige (Hrvatskog ili stranog nacionalnog saveza) posljednjih 15 godina.

PRAVILA:

1. U momčadi može biti 9 igrača koji su u zapisniku
2. Utakmicu započinju 4 igrača + golman
3. Utakmice se igraju sa loptom br. 4
4. Igralište 22x13 m
5. Igra se 4 x 5 min šporke igre (bez zaustavljanja vremena osim iznimnih situacija)
6. Leteće izmjene dopuštene su u polovici terena koji pripada momčadi
7. Kod isključenja, izlazak je sa strane gola bližoj klupi za rezerve (ako se isti igrač vraća u polje, isti treba zaroniti ispod pruge i vratiti se nazad, bez dodirivanja pruge)

Napomena za sve ekipe:
1. Uz prijavu dostaviti:
2. Veličinu majica 
3. Veličinu za kupaće (tablica mjera dostupna u albumu sa kupaćima)

Kotizacija za turnir je 400 kn po močadi (jedna kotizacija vrijedi za oba turnira ukoliko ekipa ima prijavljene ekipe u obje kategorije).

Više informacija na e-mail [email protected] i broj mobitela 091/9582869.

- I za kraj, kakva bi vremena bila to da ne spomenemo i našeg sveprisutnog državljanina Covid 19. Na njegovu žalost,on nema pravo nastupa u nijednoj kategoriji. Pored prelijepog mora,sunca i maestrala, ima li boljih mjera protiv Covid-a?, poručuju organizatori.