Sjajni rezultati koje postiže zadarska bacačica koplja Veronika Šokota skrenuli su pažnju na ovu mladu zadarsku bacačicu, ali i činjenicu da su zadarski bacači u neizvjesnosti jer je najavljeno zatvaranje jedinog bacališta u Zadru, u okviru ŠC Višnjik. Zbog postavljanja terena s umjetnom travom tamo više neće biti uvjeta za treninge, a time ni mogućnosti za treniranje Veroniki i drugim talentiranim mladićima i djevojkama, izrazili su bojazan iz AŠK Zadar.

- Nažalost po Veroniku i ostale talentirane bacače AŠK Zadar i ostalih atletskih klubova, oni uskoro neće imati gdje trenirati i razvijati svoje potencijale, jer je netko donio odluku da se raskopa jedino bacalište u gradu Zadru na Višnjiku i da se postavi umjetna trava. Veronikin rezultat je dokaz da se u AŠK Zadar kvalitetno radi, da postoji kontinuitet odličnih rezultata u svim bacačkim disciplinama i sigurno bi rezultati bili još bolji da se uvjeti rada konstantno ne ograničavaju, poručili su nakon jednog od njezinih uspjeha iz AŠK Zadar.

Direktor Višnjika Denis Karlović potvrdio nam je da će se bacalište zaista izmjestiti s Višnjika, ali će prije toga atletičarima do biti uređeno bacalište na drugoj lokaciji.

- Atletičari su u okviru Športskog centra Višnjik dobili uvjete kakve nisu imali nikada u povijesti - najbolju atletsku stazu u Hrvatskoj, trim stazu, uređuju se svlačionice... No mi moramo zadovoljiti uvjete za 900 djece koja igraju nogomet, a to će moći samo na igralištu s umjetnom travom, na kojem se može igrati cijeli dan. Nitko neće biti zakinut, jer bacalište neće biti skinuto dok ne bude uređeno na drugoj lokaciji.

Bacanje koplja i diska je specifično, jer za vrijeme treninga treba osigurati sve okolne terene kako ne bi došlo do nekog incidenta. Zbog toga će, smatra Karlović, na drugoj lokaciji atletičari imati puno kvalitetnije uvjete za rad.