Od 12. do 17. rujna održat će se četvrto izdanje planinarske avanture "Highlander Velebit Croatia" čija ruta od 104 kilometra sudionike vodi najljepšim dijelovima Velebita i kroz čak dva Nacionalna parka - Sjeverni Velebit i Paklenicu. Svi koji žele doznati više informacija o samim događajima, rutama i svemu ostalom mogu danas sudjelovati na online prezentaciji koju će od 18 sati putem Zoom platforme održati članovi organizacije. Pristupni podaci za predavanje dostupni su u službenom Facebook eventu.

Highlander Velebit Croatia prava je planinarska avantura za čiji je nastanak zadužen tim rekreativnih planinara i ljubitelja prirode koji su iskonsku ljepotu Hrvatske prepoznali u njenim predivnim, ali i pomalo zastrašujućim, planinama.
Koncept samog događaja vrlo je jednostavan, neustrašivi sudionici svoju avanturu započinju na Zavižanu i prate rutu koja ih vodi kroz pet obaveznih kontrolnih točaka sve do cilja u Paklenici.

Ruta je koncipirana tako da ju svatko, uz malo pripreme, može proći. Sudionici prolaze Premužićevom stazom koja služi kao svojevrsno zagrijavanje jer nakon druge kontrolne točke na Baškim Oštarijama, ruta vodi kroz Ramino korito - pravi planinarski test izdržljivosti. No, sve to se zaboravi uz predivan pogled na Jadransko more u suton koji se pruža s Panosa na kojem je smještena treća kontrolna točka. Posljednja kontrolna točka prije samog cilja nalazi se na Velikom Rujnu gdje sudionici uživaju u jedinstvenom prizoru noćnog neba posutog milijunima zvijezda koje, čini se, kao da navijaju za svakog od njih i daju im posljednje osnaženje za dolazak do cilja i titule Highlandera.

Sudionici će ove godine prvi put imati priliku iskusiti Highlander55 Velebit. Radi se o jednakoj dozi avanture života, ali u manje kilometara koja je savršena za sve koji se tek žele okušati u planinarenju ili pobjeći od verve grada na jedan vikend. S obzirom na to da je broj sudionika na obje utrke ograničen, svi zainteresirani mogu svoje sudjelovanje osigurati prijavom.