Direktor SRC Višnjik, Denis Karlović neugodno je, kaže, iznenađen objavom iz Atletskog saveza Hrvatske.

Istog dana kada su počeli radovi na postavljanju umjetnog travnjaka na atletskom stadionu, nasljeđu iz vremena JNA koji je dio sportsko - rekreativnog centra na Višnjiku, oglasio se Savez. Oni su se zauzeli za interese zadarske atletike, koja se prema njima našla ugrožena stavljanjem umjetnog travnjaka na atletski stadion.

- Evo su predsjednici klubova i sada kod mene. Oni su još u siječnju bili upoznati s radovima. Mi imamo najbolju atletsku stazu u Hrvatskoj, a ona je kriterij za certificiranje atletskog stadiona. Atletičari na Višnjiku imaju dva bacališta na kojem će nakon postavljanja umjetnog travnjaka, morati koristiti prilagođena diska i koplja za novu podlogu. Alternativa za atletičare bit će i dva bacališta na igralištu Bagata na kojem je prirodni travnjak. Apeliramo na njih da ne dižu nepotrebne tenzije jer se za atletiku rade kvalitetna rješenja, poručio je Karlović.

Taj stadion će, prema njegovim riječima, biti polivalentan - za sportaše, ali i za rekreativce.

- Terene na Višnjiku koristi 1 200 djece i njima moramo stvoriti uvjete za nogomet. Naša je intencija da taj kompleks i dalje ostane otvoren za građane, izjavio je Karlović.

Nakon što je zauvijek izgubljen Đil, pa je nedavno odlična, ali zapuštena staza u sklopu SRC Franko Lisica postala dio gradilišta, atletski stadion na Višnjiku više neće biti isti s umjetnom travom koja se ipak postavlja za nogometaše. Mogu li nogomet i atletika pod ruku ili treba čekati Barutanu - pitanje za milijun dolara.

Punu podršku upravi SRC Višnjik, suprotno zadarskom ASK-u i Savezu, dao je Atletski savez Zadarske županije. Predsjednik Slobodan Miolović poslao je priopćenje u kojem ističe kako su "zaprimili obavijest o početku radova na SC Višnjik o preuređenju nogometnog terena na koji će se postaviti umjetna trava te kako su predstavnici atletskog saveza i klubova koji treniraju na SC Višnjik i koriste stadion za treninge  bili su uključeni u razgovore od samog početka najave postavljanja umjetne trave  22.01.2020."

U nastavku priopćenja Miolović navodi: "Čelnici SC Višnjik dali su nam jamstva i čvrsta obećanja da će grad napraviti zamjenska bacališta u sklopu SC Višnjik  do izgradnje novog modernog stadiona na Barutani koji je u urbanističkom planu grada Zadra gdje će atletika dobiti svoj trajni dom kao što ga imaju  plivanje, veslanje, košarka, rukomet, gimnastika  i vaterpolo.

Atletski savez Zadarske županije prije pet godina imao je povjerenje u grad da će Višnjik renovirati za višenamjensku upotrebu gdje će atletika dobiti uvjete za treninge i natjecanja.

 Da bi se omogućila normalna atletska aktivnost potrebno je pod hitno urediti atletska bacališta na najbližem mogućem mjestu s kompletnom potrebnom infrastrukturom (zaletište za bacanje koplja, krug i teren za bacanje kugle, te krug i zaštitna mreža za bacanje diska i kladiva).

ASZŽ daje punu podršku Gradu na gradnji novoga atletskog stadiona na području „Barutane" s naglaskom da u prijelaznoj fazi atletski klubovi u Zadru moraju imati uvjete za trening i što je još važnije, moraju postojati uvjeti za organizaciju atletskih natjecanja, a za to pored atletske staze za trčanja moraju postojati i uvjeti za natjecanja u atletskim bacanjima.

Ističemo da je i HAS prepoznao Zadar kao vrhunsku destinaciju za atletske pripreme zadnjih godina i to želimo zadržati na način da suradnjom Grada, ASZŽ-a i HAS-a radimo na prevladavanju izazova koji su nezaobilazni u ostvarenju planova razvoja nogometa i izgradnje novoga atletskog stadiona u Zadru, ustvrdio je predsjednik ASZŽ, Slobodan Miolović.