Entuzijasti su ovogodišnje, 13. izdanje VAKANZA-e Zadar otvorili pobjedom protiv ekipe Samo plivaj. Zanimljiva utakmica prelomila se u posljednjoj četvrtini a ukupni rezultat na kraju je bio 11:8 za branitelje naslova, Entuzijaste. Kod pobjednika Aleksandar Raić postigao je 5 pogodaka a unatoč porazu MVP utakmice bio je Krešimir Deda Školneković Zrilić koji je prikupio 10 obrana od kojih su neke bile u najmanju ruku čudesne. Bio je ti debi Dede kao golmana na za njega 11-toj Vakanzi. Svaka čast Krešo!

U drugoj utakmici Mul Gray Bar pobijedio je debitante na VAKANZA-i, momčad Bože Sačuvaj, rezultatom 6:4. Ekipu s Mula predvodio je dvojac Mak Vučković i Ante Šunjo uz odličnog Filipa Ivančeva na golu dok kod poraženih Luka Žunić nije mogao sam. Drugo kolo donijelo je jš jednu uzbudljivu utakmicu između ekipe Samo Plivaj i Bože Sačuvaj, neizvjesnu do posljednjih o čemu govori i rezultat 9:9. Izmjena vodstva i poravnanja tijekom cijele utakmice, atraktivne za gledatelje i puno vaterpolskih poteza.

Kod momčadi bliskoj Dori iz "Potrage za Nemom", Samo plivaj, Gatara je postigao 6 golova i Deni Kovačević 3 gola, a kod gostiju opet Luka Žunić s 3 pogotka nije mogao sam.

Zadnja utakmica drugog kola donijela je debitantski debi dvije "nogometne" momčadi, Skoko/Čeko/Vučko/Leko i Udruga Antonio Jurjević gdje je ekipa SČVL prešla Udrugu AJ kao plitak potok. Momčadska igra koju je predvodio Lovro Ramić sa 3 pogotka rezultirala je pobjedom 12:4 kojoj nije uspio pomoći Stipe Torpedo Pinčić Sve utakmice na najvišoj razini vodio je Antun Goreta.

Rezultati:
Samo Plivaj - Entuzijasti 8:11
Mul Gray Bar - Bože Sačuvaj 6:4
Samo plivaj - Bože Sačuvaj 9:9
Skoko-Čeko-Vučko-Leko - Udruga Antonio Jurjević 12:4

Nove i uzbudljive utakmice na rasporedu su od sutra.

Ponedjeljak:
17.30 Samo plivaj - Skoko/Čeko/Vučko/Leko
18:30 Bože sačuvaj - Entuizijasti

Utorak:
17.30 Samo plivaj - Udruga Antonio Jurjević
18.15 Mul Gray bar - Entuzijasti
19.00 Skoko-Čeko-Vučko-Leko - Bože Sačuvaj

Za sve ljubitelje vaterpola, utakmica između Titana Cro vaterpola i selekcije VAKANZA-e uz neka iznenađenja odigrati će se 21.08. na igralištu "Kontra vitra" s početkom u 17.30.