Od 11. do 13. rujna u Zadru se u organizaciji KK Sonik Puntamika trebalo održati 23. izdanje Memorijalnog košarkaškog turnira Denis Špika.

- Zbog pogoršane epidemiološke situacije prisiljeni smo odustati od daljnjih organizacijskih koraka i otkazati turnir. Zdravlje i sigurnost sudionika su nam u ovom trenutku na prvom mjestu, rekao je predsjednik KK Sonik Puntamika Mirko Jošić.

Memorijalni turnir Denis Špika desetljećima okuplja kadetske i juniorske ekipe iz Hrvatske i drugih zemalja, a osim natjecateljskog ima i edukativni karakter. Naraštaji mladih košarkaša kroz odavanje počasti Denisu Špiki ostvaruju kontakt s informacijama iz Domovinskog rata, vremenima i uvjetima u kojima je nastajala hrvatska država.

Denis Špika je bio član kluba i pripadnik Otočkog bataljuna koji je poginuo u Škabrnji tijekom VRO Maslenica. U vrijeme pogibije imao je 36 godina. U to je doba već imao sina Roka, a 11 dana nakon njegovoj smrti rodio mu se i drugi sin Deni. Posmrtno je odlikovan s dva odličja: Redom kneza Domagoja s ogrlicom i Redom Zrinski-Frankopan. Ulica u zadarskom predjelu Brodarica u kojem je živio nosi njegovo ime, a na mjestu pogibije, na Ražovljevoj glavici, stoji spomen ploča u znak sjećanja na ovog heroja.