Entuzijasti i Mul Gray Bar večeras će u finalnoj utakmici odlučivati o pobjedniku 13. izdanja VAKANZA-e, zadarskog natjecanja vatetrpolskih amatera.

U prvoj polufinalnoj utakmici sinoć su Entuzijasti s popriličnom lakoćom došli do uvjerljive pobjede 7:2 nad ekipom Skoko/Čeko/Vučko/Leko, koja kao da nije ni došla na prvu četvrtinu utakmice. Minus od 0:3 u startu ostao je nedostižan do kraja utakmice koja je u sljedeće tri četvrtine ponudila izjednačenu igru. Zvonimir Lakoš sa četiri pogotka dominirao je utakmicom, dok je s druge strane momčad SČVL kolektivno podbacila, pa su po jedan pogodak upisali Lovro Romić i Ivan Bek.

U drugoj utakmici Mul Gray je također poveo s tri pogotka prednosti te odveo u utakmicu u naizgled jednom pravcu. Međutim, momčad Bože sačuvaj se probudila te vratila u utakmicu i smanjila zaostatak na 4:5 a potom i na 5:6, ali je niz izmjena posjeda lopti omogućilo odlazak Mul Gray Bara na 7:5. Sa sučevim zviždukom golman Filip Ivančev postiže pogodak preko cijelog igrališta za konačnih 8:5.

Bila je to utakmica karijere Roka Basiolija koji je postigao 3 pogotka, a jednak učinak imako je kod pobjednika Marijan Šunjo. Kod poraženih Kreševan Grdović upisao je dva pogotka.

Večeras u 18.30 sati utakmicu za treće mjesto odigrat će Bože sačuvaj - Skoko/Čeko/Vučko/Leko, a u 19 je finale Mul Gray Bar - Entuzijasti. Podjela pehara i priznanja je nakon završetka finalne utakmice.

POLUFINALA

Skoko/Čeko/Vučko/Leko - Entuzijasti 2:7
(0:3,1:2,0:0,1:2)
Sudac: Antun Goreta
Delegat: Danijel Rimanić Cuni
SČVL: Čizmin, Nekić, Radoš, Romić(1), Bek(1), Marđetko, Radoš, Gvozden.
Entuzijasti: Curač,N. Pinčić, Strgačić(1), Lakoš(4), M. Pinčić, Negro, Raić(1)

Mul Gray Bar - Bože sačuvaj 8:5
(3:0,2:2,1:2,2:1)
Sudac: Antun Goreta
Delegat: Danijel Rimanić Cuni
Mul Gray Bar: Ivančev(1), Košta, Maričić, Tokić, Mitrović, A. Šunjo, Jurinić, Basioli(3), M. Šunjo(3), Klarica(1).
Bože sačuvaj: Mijolović, V. Dukić(1),Grdović(2),Kutija, Žunić(1), Sorić, B. Dukić