Finalnom utakmicom Entuzijasta i Mul Gray Bara završeno je 13. uzastopno izdanje jedinstvenog vaterpolo turnira VAKANZA Zadar.

Mul Gray bar otvorio je utakmicu bolje uz nekoliko sjajnih obrana Ivančeva te pogotkom Marjana Šunje završivši prvu četvrtinu minimalnim vodstvo 1:0. Slijedi buđenje Entuzijasta koji preko Zvone Lakoša, Nine Pinčića i Aleksandra Raića okreću utakmicu u drugom smjeru te pored nekoliko promašenih zicera Mul Gray Bara dolaze do vodstva 5:3 nakon 3 četvrtine.

U posljednjoj četvrtini nastavlja se revija promašenih udaraca te pogotkom Nina Pinčića iz peterca, Entuzijasti stavljaju točku na i ne samo utakmice već i cijelog turnira. Kod Mul Gray Bara, trostruki strijelac Marijan Šunjo te golman Ivančev nosili su svoju ekipu.

U prethodno odigranoj utakmici za 3. mjesto, momčad Bože sačuvaj došla je u premijernom nastupu do bronce pobjedivši neobjašnjivo lako momčad Skoko/Čeko/Vučko/Leko rezultatom 8:3.

Neporaženi do Apios Fantastic Foura, ekipa SČVL izgubila je prethodno u polufinalu protiv Entuzijasta ne pruživši otpor koji se očekivao s obzirom na prikazanu igru u dosadašnjem dijelu turnira.

Četvrto mjesto za njih, ali ujedno i velika pohvala od strane organizatora i ljudi koji su pratili turnir na ponašanje, sportski duh i sve prikazano u i van igrališta "Kontra vitra".

Kod protivnika, opet se istakao četverostruki strijelac Luka Žunić koji je sa postignutim golovima postao i prvi strijelac turnira sa 20 pogodaka a u utakmici je imao pomoć u odličnom Marku Mijoloviću koji je zaključao svoja vrata.

Ovogodišnje izdanje VAKANZA turnira svakako će ostati upamćeno po koronavirusu koji je uvelike utjecao na mnoge stvari, no turnir se unatoč svemu održao 13-tu godinu zaredom. 

Trebale su se ove godine održati i četvrte Olimpijske igre otpočetka održavanja VAK"AN"ZA turnira, ali zbog epidemiološke situacije one su otkazane.

Nakon 13 godina, osnovna škola za VAKANZU je završila te turnir kreće u smjeru Svjetskog amaterskog kupa koji se premijerno trebao odigrati ove godine. Iz dobro nam znanih razloga premijera je pomaknuta na sljedeću godinu.

Posebne zanimljivosti ovogodišnje VAKANZE su: Entuzijasti su postali prva momčad od osnutka turnira koja je osvojila nastup tri puta zaredom, najstarija postava koja je nastupila na ovogodišnjem turniru ima 230 godina (Ekipa samo plivaj - Bašić, Zrilić, Gatara, Matulić, Sutlović), a sudac cijelog turnira, Antun Goreta, vaterpolski internacionalac i dobitnik Plave vrpce Vjesnika!