Finale Kupa Snježane Ušić za odbojkašice i Kupa Hrvatske za odbojkaše završilo je dvostrukim trijumfom HAOK Mladosti. Odbojkašice HAOK Mladosti bile su bolje od ekipe OK Kaštela rezultatom 3:0 (17:25, 21:25, 13:25) dok su odbojkaši HAOK Mladost u napetoj i izjednačenoj utakmici slavio nad momčadi MOK Mursa Osijek rezultatom 3:2 (23:25, 25:19, 19:25, 25:22, 15:12). Obje utakmice održale su se u Zadru, u dvorani Krešimir Ćosić, a zbog epidemiološke situacije na tribinama nije bilo gledatelja.

Odbojkašice Mladosti sjajnom igrom u finalu pobijedile su ekipu iz Kaštela te tako obranile titulu pobjednica Kupa.

- Treba čestitati curama koje su igrale fenomenalno, i polufinale i finale. Čestitke i klubovima koji su omogućili treniranje svojim ekipama da u ovim uvjetima u kojima jesmo. Nadam se da će se situacija uskoro popraviti i da ćemo u prvenstvu biti još bolji, izjavio je trener HAOK Mladosti Leo Barić. 

- Utakmica je cijelo vrijeme bila pod našom kontrolom što je rezultat našeg napornog treniranja u posljednja dva mjeseca. Atmosfera je bila odlična usprkos, nažalost, praznim tribinama. Sretne smo i zadovoljne ovim rezultatom te jedva čekamo nove izazove kako u Europi tako i u domaćem prvenstvu. Ova nagrada je rezultat cijele ekipe jer bez njih to, naravno, ne bi bilo ni ostvarivo, istaknula je Katarina Pavičić, kapetanica zagrebačke ekipe i MVP Kupa Snježane Ušić.

- Imali smo dogovor da agresivnom igrom osvojimo neke lake poene i usporimo njihovu igru. Nismo uspjeli i izgubili smo agresivnost, a s druge strane oni su malo viša ekipa i jača, eksplozivnija pa ih nismo uspjeli zadržati u bloku. Igrom sam općenito zadovoljan, ali servis, blok i obrana su bili nedovoljno kvalitetni da bismo parirali Mladosti na ovoj razini, izjavio je Zoran Grgantov, trener OK Kaštela nakon utakmice.

Odbojkaši Mladosti titulu pobjednika Kupa obranili su nakon neizvjesne utakmice u kojoj su momčad Osijeka pobijedili nakon pet setova i 141 minute igre.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili i čestitam ekipi na Osijeka na odličnom otporu. Očekivali smo to od njih, skupili su respektabilnu momčad, vratili dosta svojih igrača i mogu reći - očekivano teška utakmica. Nismo imali neki pripremni period, još uvijek se tražimo ali na mišiće i iskustvo uspjeli smo privesti utakmicu kraju na svoju korist, kaže igrač HAOK Mladost i MVP Kupa Hrvatske Ivan Zeljković.

- Bila je napeta utakmica, u kritičnim trenutcima kada smo trebali okrenuti i pobijediti dogodio nam se niz grešaka. Na kraju su u petom setu bili sretniji oni, zasluženo. Mislim da imamo i mi šanse u Kupu i Prvenstvu, mislim da ćemo raditi na tome i nastaviti ovako igrati, a nadam se uskoro, zaključio je igrač MOK Murse-Osijek Ivan Mataković.