Govor Damira Burčula obilježio je raspravu o radu Košarkaškog kluba Zadar na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. HDZ-ov vijećnik ukazao je na brojne nelogičnosti u izvještaju Željka Žilavca za razdoblje od 1. srpnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine. U njemu naime spominje kako nisu odigrane brojne utakmice seniorske momčadi i mladih selekcija zbog pandemije koronavirusa.

- U Australiji je COVID registriran u siječnju 2020, u Kini isto, u Tajlandu navodno u prosincu, a ovdje ispada da je kod nas već u lipnju 2019.? Valjda je krenula u ožujku, kakve to veze ima s ovim izvještajem?, pitao je Burčul, a zatim ukazao na glavni problem prošle sezone:

- Pričate o utakmici s Cedevitom, a ustvari ste igrali dva polufinala i izgubili oba. Ove godine imali smo trenera (Danijela Jusupa, pr.a.) koji je preuzeo momčad koja je bila "Bože sačuvaj", osvojio je Kup Krešimira Ćosića, kažete da bi bili prvaci države da prvenstvo nije prekinuto zbog pandemije i onda meni i cijelom ovom gradu nije jasno zašto ste se okrenuli HKS-u kao guske u magli. Otišli ste u Zagreb, doveli Mršića, OK, ali ovo (s Jusupom) nema veze ni s čim. Mislim da je zaslužio još jednu sezonu imati. Osobno sam od predsjednika NO Ivana Mijolovića inzistirao da ostane trener. Govori se da je težak karakter, pa i ja sam kad je posao u pitanju. Oni što nisu, ti vam hohštapleri neće ništa napraviti, rekao je Burčul, koji je i sam godinama bio dio kluba, izražavajući ljutnju što u trenutku rasprave na sjednici nisu bili prisutni ni Mijolović ni gradonačelnik Branko Dukić. Nakon takvog govora Mladen Malta dodao ga je na popis osoba čije mišljenje o KK Zadar uvažava, a na kojem su Ante Babić, Darko Kasap i Erol Gaši.

Burčul je, među ostalim, istaknuo i nesrazmjer u broju prisutnih navijača i prodanih ulaznica, na što je direktor Žilavec obznanio kako je već četiri puta bio na Prekršajnom sudu jer "netko ne radi svoj posao".

Što se tiče izbora trenera, ali i igrača, direktor kluba poručio je kako se "zna tko donosi odluke", pritom ističući dobru suradnju s Nadzornim odborom.

- Niti sam osobno doveo niti smijenio nikoga, osim jednog igrača koji se potukao na utakmici. Bez obzira na posljedice, takvi ne mogu igrati za KK Zadar, poručio je Žilavec.

Na Maltin upit rekao je kako su za pregovore s potencijalnim kupcima kluba dostupni i on i Mijolović i Dukić, dok je na Gašijevu kritiku o odluci HKS-a, kojom se prednost dolaska na utakmice u korona uvjetima daje nacionalnim medijima, uvjeravao kako lokalni neće biti zakinuti. Žilavec, koji je na početku drugog mandata, obećao je kako će sljedeći izvještaj biti razumljiviji, te prihvatio i ostale kritike i sugestije vijećnika, ističući kako mu "njihov angažman daje nadu da klub čekaju bolji dani".