Iz KK Zadar jutros su izvijestili kako je novi igrač momčadi Justin Carter. Nakon Jacobi Boykinsa, Jonathana Gallowaya, Eyassu Workua, Dominika Gilberta, Aleksandra Bursaća to je šesti stranac u momčadi, no neslužbeno se može doznati kako će se uskoro brojka vratiti na prijašnje stanje. Izgleda da je Boykins nezadovoljan u Zadru, kao i Zadar njime, a kako je dosta nemotivirano odigrao posljednju utakmicu u Splitu, čini se da je strpljenju trenera Veljka Mršića došao kraj. Boykins službeno još uvijek nije bivši, ali se očekuje da će nakon grafike "Dobrodošao Justin Carter" uskoro doći i ona "Thank you, Jacobi".

33-godišnji Carter je svoju karijeru proveo igrajući po Europi za klubove poput turskog Galatasaray i ruskog Himki, dolazi kao pojačanje na poziciji dva/tri. Prošle godine je igrao u francuskoj Pro A ligi za Chorale Roanne Basket, zatim je prešao u talijansku ligu gdje je nastupa za Pallacanestro Varese. Prošle sezone je u LNB Pro A ligi bilježio 12,2 poena uz 1,5 ukradenih lopti za 27,5 minuta provedenih na parketu. Carter je rođen u Gaithersburg u Marylandu, a svoju sveučilišnu karijeru je proveo igrajući za Creighton.

"To je igrač koji ima puno iskustva u Europi, igrao je i u Euroligi. Dobili smo jako dobre informacije vezane za Justina Cartera. Kad nam se otvorila prilika da ga potpišemo gledali smo da to realiziramo, što prije. On će dosta podići kvalitetu ekipe. Justin je igrač koji je na visokom nivou, te će puno pridonijeti ekipi" kazao je trener Zadra Veljko Mršić.