Velike su promjene napravljene u KK Zadar u odnosu na prošlu sezonu - nakon osvajanja Kupa i prekida sezone nije produžena suradnja s trenerom Danijelom Jusupom, odustalo se od nekih domaćih igrača (Ivanov), stranaca koji su se svidjeli onime što su pokazali (Ahmed), Fundić je zamijenjen Bursaćem, na zadržanu osnovu Mavra-Gilbert-Vuković doveden je novi trener, hrvatski izbornik, koji će biti napredak u odnosu na prošlu sezonu, trojica/četvorica Amerikanaca, ostala je i uprava (Nadzorni odbor - direktor), ali i najvažnije je ostalo isto - Zadar će i ove godine umjesto brojanja pobjeda gledati tko je je toliko loš, Split ili Krka, Cibona ili Primorska, da će skupiti manje pobjeda i ispasti iz lige.

Jer ozbiljni otpor ozbiljnom suparniku, vidjelo se to i večeras protiv Mornara, Zadar ni ove godine neće pružiti. Sve što se spremalo i pripremalo nije se moglo vidjeti u večerašnjoj utakmici, u kojoj su gosti iz Crne Gore slavili rezultatom 66:82. I mala je to razlika u odnosu na ono što smo mogli vidjeti u dionicama kada su gosti igrali "punim gasom". Zvezda je u prvom kolu rasturila Cibonu, Budućnost Split, a na kraju je nažalost i Mornar u Zadru pokazao kolika je danas vrijednost hrvatske košarke.

Trener Veljko Mršić je utakmicu počeo s nikad viđenom petorkom, s Workuom kao drugim playom i Vukovićem na centru - Mavra, Worku, Carter, Gibert, Vuković. I dobro je počelo - Vuković je osvojio podbacivanje, a Gilbert pogodio tricu. Doduše, sekundu nakon isteka vremena pa mu je poništena. Zato je s druge strane odmah, u sekundi, uzvratio Vranješ, kroz nepostojeću centarsku liniju prolazilo se kako se htjelo, a kada su gosti poveli 10:0 "oglasio se" minutom odmora zadarski trener. "Wake up", probudite se, savjetovao je Mršić.

I upalilo je kod Mavre, koji je pogodio tricu, no nakon toga Mornar je nastavio u svom ritmu i bez problema dizao prednost, u jednom trenutku 7:23. Do kraja četvrtine pokušao je Mršić "promijeniti krvnu sliku" uvodeći Bursaća, Junakovića i Gallowaya, ali to je bio pretežak teret za njih. Bursać je pogodio jedan koš uz dodatno bacanja, Junaković jednu tricu, a Galloway... Eh, Galloway... Na kraju četvrtine - 14:28.

Dobra vijest za Zadar je bila da je Mornar već riješio utakmicu, pa se moglo očekivati da neće s jednakim žarom "gristi" do kraja utakmice. Upravo se to i dogodilo - igra Mornara u nastavku je postala mnogo neobaveznija, s nerezonskim šutevima i solo akcijama kakve se nisu mogle vidjeti u prvoj četvrtini, što je rezultiralo vrlo malim brojem postignutih poena u drugoj - 12. Na njihovu sreću, ni Zadar se nije posebno pretrgao, pa je nakon siromašnog učinka u prvoj četvrtini ovog puta postigao još manje, za 25:40 na poluvremenu.

U sličnom ritmu prolazila je i treća četvrtina, s tim da je Mornar prestao forsirati s vanjskih pozicija te je prema košu išao najkraćim putem - preko domaćih centara. Prednost se najvećim dijelom održavala na dvadesetak poena prednosti, a Mavra ju je tricom i izborenim prekršajem (prilikom kojega se Whitehead i ozlijedio) vratio na -15 (48:63).

Posljednja četvrtina bila je odrađivanje posla i kod jednih i kod drugih, svjesnih da se pobjednik zna, a da razlika na kraju neće biti bitna ni jednima ni drugima. Na kraju je Mavra upisao 21 poen za Zadar, Bursać je ubacio 14 a svi ostali bili su daleko ispod zahtjeva utakmice ovakve razine.