Završeni su radovi na zamjeni travnate površine na velikom nogometnom igralištu u Športskom centru Višnjik. Ovo je igralište u sklopu Višnjika jedna od većih sportskih i rekreativnih infrastrukturnih površina koja je podvrgnuta nužnim zahvatima svekolike obnove.

- ŠC Višnjik ovaj je zahvat proveo u suradnji s Upravnim odjelom za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra. Zahvat je bio opsežan, a bio je nužan jer je valjalo stvoriti optimalne uvjete za kontinuiranu djelatnost nogometnih klubova i udruga, time i razvoj nogometne igre i igrača, koje imaju oko tisuću i 200 igračica i igrača mlađih dobnih kategorija, kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Veliko nogometno igralište u prethodnom je razdoblju doživjelo velike promjene. Poslije pripremnih radova postavljen je umjetni travnjak na oko osam tisuća četvornih metara, te su promijenjene i vratnice.

- Obavljeni su svi radovi koji su bili potrebni da igralište može biti licencirano i za utakmice međunarodnoga karaktera na određenoj razini, ističe Karlović.

Površina igrališta smanjena je u odnosu na dimenzije na staroj travnatoj podlozi.

- Da, igralište je sad dimenzija 100 x 64 metra što prema Pravilima nogometne igre omogućuje službene međunarodne utakmice.

Dok su trajali opsežni radovi na velikom nogometnom igralištu ŠC Višnjik obavio je niz razgovora s nogometnim klubovima i udrugama da bi se utvrdile pojedinosti oko rasporeda aktivnosti.

- Razgovori su bili konstruktivni i dogovorili smo i utvrdili raspored za sve klubove i udruge. Od ponedjeljka, 26. listopada veliko nogometno igralište s umjetnim travnjakom bit će na raspolaganju nogometašicama i nogometašima...