U ovim trenucima završava tradicionalna regata Zadarska Koka, koja se u spomen na ovu tradicijsku jedrilicu organizira na kraju svake sezone. Kao da nije bila dovoljna pandemija, zbog koje nije organiziran zabavni program, jutros je svoje prste umiješala i kiša, pa je odaziv bio manji nego prošle godine. Na startu se očekivalo oko 100 brodova, na kraju ih je bilo oko 75.

U natjecateljskom dijelu lanjsku titulu pobjednika obranila je Furiosa 2, s kormilarom Igorom Čupićem iz JK Uskok. Drugo mjesto pripalo je njegovom momčadskom kolegi Robertu Sandaliću na Gringu 3, dok je Damaco Riječanina Berislava Vranića dojedrio do trećeg mjesta.

Od samog natjecateljskog dijela zanimljiviji je bio onaj "rekreativni", u kojemu smo mogli vidjeti puno domaćih zanesenjaka, ali i profesionalaca koji su plovili na drugim brodovima, na koje su ukrcali svoje prijatelje, članove obitelji, poput braće Fantela, Petra Cupaća, Enije Ninčević, sestara Mihaele i Anđele de Micheli Vitturi... Plovilo se po levantu, kurentu od 4 do 10 čvorova, pa je šteta što se u nekom dijelu regate nije ukazalo i sunce.

- Imali smo do sada 10-15 regata po maestralu i suncu, moralo se jedan put i ovo dogoditi. Nažalost, neki su odustali zbog lošeg vremena, nisu imali spremnu odjeću za ove uvjete, no ne sumnjam da ćemo sljedeće godine oboriti lanjski rekord, kad već nismo ove, kaže Robert Sandalić.

Dodjela pehara je u 19 sati, no zbog epidemiološke situacije nazočit će joj samo kormilari brodova.