Prvi put ove sezone Cibona je kao favorit dočekala ogled sa Zadrom - pod Toranj su najboljim hrvatskim mladim igračima i nekolicini standardnih prvoligaških igrača stigli Planinić, Markota i Reynolds, Zadar je bio u slobodnom padu i načet koronavirusom, pa su kladionice ovo prepoznale kao čistu pobjedu domaćina. Ipak, "otpisani" Zadar pokazao je da je u ovom trenutku bolja momčad, tijekom cijele utakmice je vodio i zasluženo pobijedio 62:81. Pobjedom je stigao do omjera 10:2 te preuzeo vodeće mjesto u HT Premijer ligi.

Nakon duge stanke prouzročene najprije reprezentativnim utakmicama, a potom i odgodama zbog koronavirusa, Zadar je na parket izašao u sastavu Mavra, Palokaj, Carter, Bursać, Onuaku. Bilo je vidljivo da će sve lopte Cibone u napadu ići na Darka Planinića, kako bi se Onuaku nakupio prekršaja, te je već u drugom-trećem napadu i napravio je jedan (nepotreban) prekršaj.

Iznenađenje u petorci donekle je bio Palokaj, ali Mršić je na to bio prisiljen pravilom o najviše dvojici stranaca na parketu. Onuaku (dvije blokade na startu) je zauzeo svoje mjesto na petici, pa je ostalo mjesta još samo za Cartera, što je značilo da će Kodi Justice morati pričekati nekoliko minuta na svoj debi. No Palokaj je iznenađujuće bio jedini koji je uspio postizati poene (dvaput) u prvih pet minuta igre. Nakon toga realizaciju je preuzeo Dominik Mavra, koji je dvicom, pa tricom s osam metara donio vodstvo 6:9. Kada je u 9. minuti Mršić povukao Cartera na odmor, priliku je dobio Justice, pogodivši odmah prvi šut za 11:16.
U drugoj četvrtini Zadar je nastavio igrati bolje od Cibone te nakon jedne ukradene lopte Gilberta i zakucavanja za 13:22 natjerao Velića na prvu minutu odmora.

Trener zagrebačke momčadi na početku utakmice dao je priliku "mladim lavovima" Drežnjaku, Katiću, Prkačinu, no u ovom trenutku izveo je iskusniju momčad, s Planinićem, Bilinovcem, Novačićem... Upravo su Bilinovac i Planinić kreirali seriju 7:0, zbog koje je Mršić uzvratio time-outom bez učinka, jer je domaća momčad nastavila do 26:24 (serija 13:2). Završnica četvrtine opet je pripala Zadru, koji je na poluvrijeme, ponajviše zaslužujući Mavrinim poenima (i asistencijama), otišao s prednošću 35:40.

Zadar se najviše pribojavao Darka Planinića, koji je u prvom dijelu sezone bio u sastavu Zadra protiv Cibone, no pokazalo se da ga je Onuaku izvrsno pročitao, i iako je Hercegovac bio najbolji strijelac domaćina, u jednom trenutku je nervozno reagirao i dobio tehničku pogrešku. Zadar je vodio i stizao povremeno do šest poena prednosti (trica Palokaja za 45:51, trica Junakovića za 48:54), a zatim u jednom Ciboninom padu do kraja treće četvrtine podignuo na 50:60.

Kodi Justice trica, namjerna osobna na Mavri i pogođena bacanja i ulazak Gilberta donijeli su već nakon prve minute igre nedostižnih 50:67.Prijetila je Cibone nekim mini-serijama, ali je Zadar napokon odavao dojam jedne mirne, stabilne momčadi. Na drugoj strani, kada je bilo očito da Zadar plovi prema pobjedi, obrambena igra Cibone se potpuno raspala te je Zadar do kraja bez problema kontrolirao rezultat i pobjedu.

Uz Mavru koji je bio najbolji pojedinac susreta (21 poen, 5 asistencija), te Palokaja koji je izvrsno koristio Mršićevo povjerenje, treba istaknuti izvrsnu igru Cartera, koji je u obrani zatvorio Cibonine pokušaju, a u napadu nesebično razigravao momčad i pogađao kada je bilo potrebno.