U Press centru u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku Hrvatski boksački savez na prigodnoj je svečanosti, održanoj u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, preporukama i odlukama, darivao klubove.

- U ovim teškim vremenima, a zahvaljujući našim sponzorima i donatorima, Hrvatski boksački savez odlučio je oko 200 tisuća kuna uložiti u nabavku opreme za sve naše članice. Ovo je prvi put da se održava takva akcija. Da nema vas, tzv. malih klubova, ne bi bilo ni Hrvatskoga boksačkoga saveza, ni rezultata ni medalja, rekao je Bono Bošnjak, predsjednik HBS-a.

Predstavnicima klubova obratio se i Petar Knežević, član IO HBS-a, koji je podsjetio da je savez, teškim vremenima unatoč, dobio pohvale za uspješnu organizaciju niza natjecanja, te da je na inicijativu predsjednika Bošnjaka organizirao nabavku i distribuciju opreme.

- Imamo 77 registriranih klubova i svatko će dobiti ponešto opreme jer svaki klub to i zaslužuje - rekao je Petar Knežević.

Petar Špika, boksački djelatnik iz Zadra, iznio je informaciju da projekt podizanja boksačke dvorane na Višnjiku napreduje. Poslije njega govorio je i Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

- Počašćeni smo što se ova mala svečanost održava u Višnjiku. Naša suradnja s Hrvatskim boksačkim savezom i ovdašnjim klubovima izvrsna je, a sa svoje strane učinili smo sve da bi se projekt boksačke dvorane i ostvario. Time će Višnjik dobiti na kvaliteti svojih sadržaja, a svi hrvatski boksači izvrsne uvjete za svoja okupljanja, pripreme, kampove i slično. Naravno, moći ćemo biti domaćini i međunarodnim kampovima, seminarima i drugim sadržajima, istaknuo je Karlović.

Prigodne riječi na ovom skupu izrekli su i predstavnici klubova (Ares, Diabolik, Zadar, Diagora, Rebel, Sv. Donat, Sv. Krševan, Knin, Bandit i Bandog) kojima je uručena oprema zahvalivši savezu, te jedni drugima, u istinskom sportskom duhu, poželjeli sretne i ugodne predstojeće božićne blagdane i uspješnu 2021. godinu.