U 74. godini životnu bitku izgubio je Krešimir Donđivić, legendarni rukometni djelatnik iz Zadra, koji je preko pet desetljeća svoga života živio rukomet i za rukomet, javlja Sport023.

Rođen je 7. rujna 1947. u Murteru. S rukometom je kao igrač zadarskog lzvidača počeo 1970. i u tom je klubu vršio više dužnosti. Od 1977. bio je rukometni sudac u ligama raznih razreda u Hrvatskoj i u međurepubličkoj ligi Hrvatske, Slovenije i Bosne. Sa suđenjem je prestao 1985.

Nakon toga djeluje kao nadzornik suđenja u rukometnim natjecanjima u Hrvatskoj. U više je navrata bio predsjednik Zbora sudaca Rukometnog saveza Zadarske županije i dugo godina obnašao je tajničku dužnost pri RSZZ. Bio je i član Skupštine i Nacizornog odbora Hrvatskog rukometnog saveza, zabilježio je Drago Marić u svojoj knjizi "Rukomet u Zadru i okružju".

Kako je prilikom njegovog odlaska u "rukometnu mirovinu" u rujnu 2019. zapisao Branko Tabak, "barba Krešo je službeno izašao iz svijeta rukometa, no niti će rukomet ikad napustiti njega, niti on rukomet."

Okupile su se tada sve generacije zadarskih rukometaša i rukometašica te velikim pljeskom i prigodnim poklonom ispratili Krešimira Donđivića. Danas kao i tada, ali nažalost u mnogo tužnijim okolnostima, poruka je ista: "Barba Krešo - hvala za sve!"