Unatoč svim teškoćama i neizvjesnostima oko epidemiološke situacije, organizatori su krenuli u organizaciju četvrtog Traila tri rijeke koji ove godine ima i humanitarnu notu.

Četvrti Trail, koji se inače održava u sklopu Zrmanja adventures festivala, bit će održan 24.  travnja pod nazivom "Tri rijeke za Banovinu".

-Zbog niza teških okolnosti koje su zadesile Hrvatsku 2020./2021. godine, kako pandemije COVID-a 19 tako i velikih potresa u gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji, naša zemlja nije pretrpjela samo teške materijalne štete već se našla pred velikim ispitom čovječnosti, humanosti i solidarnosti koji su u ovom trenutku nužni i neophodni da bismo mogli krenuti dalje. U duhu spomenutog, stopostotni iznos natjecateljske kotizacije ovogodišnjeg traila Tri rijeke bit će doniran za pomoć potresom pogođenom području. Računajući na respektabilan broj sudionika prethodnih godina, vjerujemo da ćemo prikupljenim sredstvima biti u stanju izgraditi jednu kuću ljudima koji su ostali bez doma, poručuje organizator Đuro Župan. 

Zbog vrlo specifičnih sigurnosnih okolnosti prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, a koji će značajno oblikovati realizaciju utrke, sve dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene na stranici www.zrmanjaoutdooradventures.com.