Iz Jedriličarskog kluba Uskok izvijestili su kako je u 82. godini života preminuo njihov dragi član Antonio Jurin.

"Barba Ante", kako su ga mlađe generacije jedriličara zvale, bio je čovjek od mora i pjesme - dok je bio aktivan svaki dan je bio na brodu, u portu, u društvu. Davno prije nego je jedrenje u Zadru postalo ozbiljan sport bio je državni prvak u jedrilicama klase L5, a nakon završetka natjecateljske karijere radio je na popularizaciji sporta među mladima. Priložena fotografija u optimistu tako je snimljena u devedesetim godinama prošlog stoljeća, u akciji "Veliki za male" u gradskoj luci.

Bio je veliki zaljubljenik u život i pjesmu - aktivni član HGPD Zoranić i "klapski čovik", kojega nije trebalo dugo nagovarati da zapjeva s društvom na Kalelargi. Nažalost, bolest ga je posljednjih godina usporila, ali mu je srce i dalje bilo uz prijatelje s Uskoka i Kalelarge.

- Jedrenju je najviše dao, ali treba znati da je to bio jedan nevjerojatno aktivan čovjek, koji je bio nogometni golman, pa onda hrvač grčko-rimskim stilom, nedjeljom se u to doba išlo na jahanje do Konjušnice, pjevao je u Zoraniću, klapama, bio je izvrstan plesač klasičnih plesova, uvijek prvi na podiju na tadašnjim plesnjacima. Gdje god bi došao unosio bi vedrinu i sad, kada je sklopio svoju lepezu, tko ju otvori sjetit će se njegovog osmijeha, rekao nam je njegov prijatelj Ivo Ivanković, kojega je kao nekadašnjeg veslača Jurin učio tajnama jedrenja.

Sprovod će biti danas na Gradskom groblju Zadar u 13 sati.