Nakon prisilne dvomjesečne pauze članovi PK Jadere su napokon uskočili u bazen. 

Uz natjecatelje, sa treninzima su počele i sve grupe škole plivanja te sinkronizirano plivanje. Radni režim definiran je u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, odlukama i preporukama Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, tako da trenutno nije dopušten ulazak roditeljima ni korištenje svlačionica. Stariji i samostalniji plivači se sami presvlače na tribinama, dok najmlađe članove kod recepcije dočekaju treneri te im pomognu u presvlačenju prije i nakon treninga. 

- Našim malim ribicama na raspolaganju su trener Danijel i trenerica Dora. Svi članovi veliki i mali oduševljeni su povratkom u bazen, a ujedno pozivamo i sve zainteresirane na upis najsigurnijeg sporta u ovoj pandemijskoj situaciji jer se bazenska voda smatra okruženjem u kojem se koronavirus ne prenosi. Količina klora od 0.5 mg/l sigurno uništava humani koronavirus u vodi dok je korištena koncentracija klora u bazenima 1-1.2 mg/l, uz to vlažnost zraka u prostorima oko bazena u kombinaciji s ClO₂ znatno umanjuje infekcije koje nastale respiratornim patogenima. Kada se uzme u obzir sve navedeno ukoliko i dođe do bliskog kontakta među djecom tijekom treninga, uvjeti koji vladaju u našoj radnoj okolini spriječavaju širenje virusa, priopćili su iz plivačkog kluba.

Nakon ovog dugog perioda stagnacije i nepovoljnih vanjskih uvijeta za šetnje i igru u prirodi, plivanje je idealna tjelesna aktivnost tijekom koje se aktiviraju svi mišići tijela. Osim što blagotvorno utječe na cjelokupni razvoj djeteta, plivanjem se naročito jačaju pluća i srce te razvija osjećaj koordinacije pokreta i samokontrole. Voda je za djecu idealan medij jer ostvaruje slobodu pokreta i osjećaj lakoće. Plivanje potiče rast i razvoj mišićnog sustava i pravilno držanje tijela. Uz to, pozitivno utječe i na spavanje, sposobnost termoregulacije i imunitet.