Košarkaši Zadra uspjeli su se vratiti u pobjednički ritam nakon nedjeljnog poraza od Zaboka, te su slavljem 78:96 na Baldekinu kod Šibenke osigurali prvo mjesto nakon drugog kruga HT Premijer lige. Neizvjesnost je trajala u prvom poluvremenu, dok je domaćin mogao izdržati visoki ritam sa svojom udarnom petorkom, ali kada je pomoćni trener Ivan Perinčić krenuo jačim ritmom i igračima s klupe lomiti Šibenčane, na to nisu imali odgovor. Sve u svemu, dobar dojam nakon utakmice koji donosi mirnoću pred dvostruki program u ABA ligi - Mornar u četvrtak i Budućnost u subotu.

Ne može se reći da je Zadar u Šibeniku ušao sa sindromom "lako ćemo". Dapače, bila je to od prvog trenutka utakmica u kojoj se činilo da Zadrani znaju što rade. Udarna petorka Mavra, Palokaj, Carter, Vuković, Onuaku (Bursaća nema zbog ozljede, Jordana jer je bio u drugom klubu u vrijeme originalnog termina utakmice) odigrala je izvrsnu obranu, Šibenčane u pet minuta limitirali na svega četiri poena, a potentni Vuković sam je u tom razdoblju ubacio 7 poena, za vodstvo 4:11. Tada se stvarno moglo učiniti da bi moglo biti "lako ćemo"; a dogodio se i jedan trenutak koji je malo okrenuo tijek utakmice - pokvario se semafor. Nakon stanke od nekoliko minuta Šibenčani su se vratili orniji te trima tricama preokrenuli rezultat na 15:11. "Druga postava" predvođena Justiceom i Junakovićem napravila je do kraja četvrtine seriju 8:0 i vratila prednost na 15:19.

U drugoj četvrtini Zadar je uz manje oscilacije podigao razliku na +8 (27:35) pa se opustio i dao domaćinima da preko raspoloženog Mikovića (triput zaredom) i Širka sustigne i prestigne goste (39:38).Posljednjih osam sekundi Carter je iskoristio za polaganje uz dodatno bacanje, pa je Zadar ipak otišao na odmor s malom prednošću (42:46).

Perinčić je na početku drugog vremena napravio čak četiri promjene - ostao je samo Carter, a novi su bili Mavra, Justice, Vuković i Planinić. Očigledno je išao na slamanje Šibenčana širom rotacijom i brzim prijenosom lopte, u čemu su njegovi igrači bili dosta uspješni. S druge strane, Šibenčani su prvih 20 minuta odigrali sa svega šest igrača, opasni su bili isključivo preko Freemana i Mikovića i bilo je jasno da neće moći pratiti ovakav ritam. Razbijao ih je i Carter, koji se po reketu kretao kako je htio, a ako bi i promašio, tu je bio neki od visokih igrača koji bi ga "popravio". U razdoblju od pet minuta Zadar je došao do 13 poena prednosti i utabao put pobjedi.

Na početku posljednje četvrtine Perinčić je "dodao gas" uvodeći Onuakua, a Amerikanac se odužio tricom za rekordnih +19 (60:79). Uspjeli su se na kraju malo razigrati čak i Brala i Kraljević, koji su se mogli prepoznati u kritikama trenera Mršića nakon poraza od Zaboka. Najefikasniji igrači Zadra bili su Onuaku i Junaković s po 15 poena.

Novom pobjedom Zadar je osigurao startnu jedinicu pred treći krug razigravanja, ali to ne donosi neku opipljivu korist pred konkurentima. Nakon još 11 utakmica odredit će se startne pozicije za domaćinstva u play offu.