Nakon višegodišnje stanke u radu, revitaliziran je Rukometni klub Pag. Na Skupštini udruge RK Pag koja se održala u utorak, 9. ožujka izabrana su nova tijela udruge te izmijenjen Statut i izgled logotipa. Za novog predsjednika udruge jednoglasno je izabran Jure Orlić, a za tajnicu Anđela Paladina. Za članove Upravnog odbora kluba izabrani su: Maida Arslanagić, Anđela Paladina, Toni Galić, Nenad Paro i Jure Orlić; članovi Nadzornog odbora su: Ivan Buljanović, Ivan Paro i Tin Fabijanić; dok je za likvidatora udruge izabrana Irena Buljanović.

Ideja je žiteljima otoka Paga ponuditi udrugu koja će svojim radom promovirati prvenstveno sport kroz univerzalnu sportsku školu koju se planira pokrenuti do jeseni, a onda stvoriti bazu za razvijanje rukometnog sporta, uz stručno rukovodstvo, trenere, pedagoge i stručnjake u sportskoj medicini. Kroz univerzalnu sportsku školu djeca će imati priliku upoznati i naučiti više sportova poput rukometa, odbojke, košarke, nogometa, atletike, gimnastike...

U udrugu su uključeni stručnjaci za razne sportske discipline, pa valja istaknuti članicu Upravnog odbora, Maidu Arslanagić, inače magistru logopedije i sportskog menadžmenta te licenciranu trenericu rukometa. Maida je bivša rukometna reprezentativka Hrvatske, koja je nakon završetka sportske karijere nastavila živjeti u duhu sporta te osnovala i pokrenula rukometni program u gradu Zagrebu za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Moje pravo na rukomet", a na Pagu vodi ljetne sportsko - kreativne - edukativne radionice pod nazivom Novalja4Kids.

Treba istaknuti i člana Upravnog odbora Tonija Galića čija je sportska karijera vezana za odbojku, s kojom je zarazio i cijelu svoju obitelj. Toni Galić bivši je odbojkaški trener juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske, team manager Seniorske reprezentacije Hrvatske i dugogodišnji voditelj i trener „Kluba odbojke na pijesku Split", te „Odbojkaškog kluba Novalja". U svojem sportskom obrazovanju nositelj je Olimpijske licence za trenera odbojke.

Prema riječima novoizabranog Predsjednika kluba Jure Orlića, klub očekuje puno posla i priprema.

- Ispred nas je mnogo posla u stvaranju kvalitetne i nadasve stimulativne sportske sredine za djecu s našeg otoka. Cilj nam je ponuditi nešto novo, nešto što će egzistirati na znanju, ne samo na želji ili entuzijazmu. Planova ima puno i vjerujem da ćemo ih sve ostvariti, krećući se kratkim, ali sigurnim koracima prema naprijed. Tijekom ljetnih mjeseci u suradnji s članicom kluba Maidom Arslanagić i članom Tonijem Galićem organizirati ćemo ljetne radionice u okviru univerzalne sportske škole Rukometnog kluba Pag, širokih smo pogleda i želimo da djeca pronađu sebe, kroz rukomet, odbojku, gimnastiku, nogomet, košarku i slične sportske discipline. Upravu kluba posložili smo od raznih članova s cijelog područja otoka Paga s ciljem da ujedinimo otok kroz sport. Znamo da smo si postavili visoke ciljeve, ali smo kao klub spremni dati svoje slobodno vrijeme i znanje da stvorimo nešto za našu djecu, a ujedno i za sportske rekreativce koji bi se htjeli uključiti u program rada Rukometnog kluba Pag. 

- Trenutno završavamo papirologiju oko Kluba i pripremamo se za pisanje Programa Škole sportova, te verifikaciju istoga u resornom Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske. Iako ovo „novo normalno" vrijeme ne daje puno prostora za rad, prihvatili smo to kao izvrstan tajming za pripremu materijala, nabavku opreme, pronalaženje sponzora i osmišljavanje ciljeva i radionica za ljeto, odnosno jesen 2021. godine kada bi sve trebalo krenuti, a nadamo se i pandemija primiriti. Uskoro bi se trebala pokrenuti i web stranica udruge s raznim materijalima za djecu kao i pristupnicama i upisnicama za ljetne radionice i jesensku univerzalnu školu sportova, školu rukometa. Trenutno je u planu organizirati veći broj skupina koje uključuju djecu predškolske (vrtićke dobi), školske dobi i seniore, te prema potrebi rekreativce. Znamo da mnogi u svemu pronalaze neke probleme koji će nam biti na prvi pogled nepremostivi, ali mi smo optimisti i na probleme gledamo kao izazove koje samo treba pogledati iz drugog kuta i riješiti, niša ne dolazi preko noći, ali sve dolazi uz trud, volju i upornost, rekao je Orlić.