"HEP miting", kontrolno natjecanje Hrvatskog plivačkog saveza na kojem je nastupilo 220 plivača održalo se ove subote, 13. ožujka u Zagrebu. Natjecanje je bilo limitirano brojem i bez publike, a namijenjeno ml. juniorima, juniorima i seniorima koji su nastupali u apsolutnoj kategoriji. 

U dva dijela natjecanja plivači su na bazenskom kompleksu Svetice nastupali u 50m bazenu. Za PK Zadar je nastupilo 11 plivača koji su ispunjavali kriterije za nastup: Bruno Šarić, Noa Kuman, Roko Šango, Ivan Klanac, Ivan Šango, Mia Klasić, Lucija Klasić, Dina Volarević, Ellena Šušteršić, Marija Kuman i Rita Herceg. 

Najuspješniji je bio senior Bruno Šarić koji je plivao drugo drugo mjesto na 50m leđno (27.13). Bruno je plivao osobni rezultat, a osvojio je i najveći broj bodova (692). Junior Noa Kuman plivao je šesto mjesto na 400m slobodno (4:22.75) sa drugim najvećim brojem bodova za PK Zadar (587). Ml. juniorka Rita Herceg bila je peta na 200m prsno (2.50.61) sa 542 boda. Plivala je treći najvrijedniji rezultat natjecanja za PK Zadar. I ostali juniori i ml. juniori popravljali su svoje rezultate. Većini je ovo bio prvi nastup od prosinca prošle godine. O jačini natjecanja govori i to što su se plivali državni rekordi kao i norme za velika natjecanja u 2021.

Dio ekipe "Zadra" s natjecanja u Zagrebu nastavio je u Rijeku gdje će ovaj tjedan odraditi pripreme u 50m bazenu, nakon čega bi trebali plivati natjecanje 20. i 21. ožujka. Međutim, kalendar natjecanja HPS-a svakim je datumom na upitniku do samog vikenda kad se natjecanje održava.

Svi plivači nastavljaju sa treninzima s rastućim očekivanjima da se sve kategorije što skorije vrate u normalni ritam natjecanja. Zbog i dalje strogih odluka oko održavanja natjecanja, najzakinutije su mlađe kategorije plivača.