Košarkaši Zadra izgubili su zaostalu utakmicu 7. kola ABA lige od Budućnosti rezultatom 62:76. Iako je poraz bio donekle očekivan zbog razlike u kvaliteti dviju momčadi, način na koji je Perinčićeva momčad potonula nakon početnog vodstva još jednom je pokazala manjak karaktera i znanja na ovakvoj razini igre. Nažalost, zbog poraza protiv FMP-a u prošlom kolu i razvoja rezultata u drugim utakmicama, Zadar je opet u poziciji borbe za "goli život" i imperativa pobjede nad Borcem iz Čačka.

Zadar je kao u prošloj utakmici protiv FMP-a krenuo furiozno, ponajviše zahvaljujući Mavri, koji je u prvih šest minuta upisao četiri asistencije i jedno polaganje. Pod Mavrinim vodstvom ostatak petorke (Palokaj, Carter, Bursać. Onuaku) izvrsno je funkcionirao, a kako se s tim poklopio loš napadački učinak Budućnosti, Zadar je u 7. minuti vodio 13:4. Pretpostavljali smo da to neće vječno trajati, jer je Budućnost momčad iz višeg kvalitativnog razreda, a to se odmah i pokazalo - serijom 14:0 Budućnost je početkom druge četvrtine stigla do prednosti 13:18.

Pri vodstvu 13:12 Perinčić je izvadio Onuakua i zamijenio ga Planinićem, iako Amerikanac nije napravio ni jedan prekršaj. Priliku je dobio i Junaković, ali Šibenčanin nije promijenio navike iz prošle utakmice - u kratkom vremenu nanizao je četiri promašaja, izgubljenu loptu i jedno uspješno polaganje. Na klupi umjesto njega ide Mavra, ulazi Brala i u cijeloj toj kakofoniji Perinčićevih odluka, teško dokučivih, Budućnost odlazi na 17:31. Istina, zbog detalja oko registracije nema Jordana i Justicea (Kraljević ionako ne igra ili igra vrlo malo), u rotaciju igrača prebrzo se ušlo, pa Perinčić može još jednom "preuzeti odgovornost za poraz". Jer nakon ovakve razlike, protiv ovakvog protivnika, iluzorno je bilo očekivati bilo što.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još jednom frustriranog Onuakua, kojega je Perinčić opet povukao nakon jednog prekršaja u napadu, nekoliko dobrih Mavrinih akcija, ali ništa bolje od 28:42 Zadar nije napravio.

Bilo je pitanje hoće li Perinčić u nastavku nastojati najboljom petorkom hvatati rezultat ili dati priliku mlađima kad je utakmica ionako riješena. Na parket je izašla najbolja petorka koja je i krenula u utakmicu, ali se igralo uglavnom između +15 i +20. Perinčić je krajem treće četvrtine uveo Planinića i Paponju, nešto kasnije i Bralu, no procijenio je da bi se tako "zelena" momčad mogla rezultatski osramotiti s ovakvim protivnikom, pa su na parketu i dalje bili Mavra, Onuaku, Carter...

Na kraju je završilo je s prihvatljivih porazom od 14 poena razlike, ali i novih tridesetak minuta igre na kontu Mavre, Cartera i Onuakua. U subotu se putuje u Ljubljanu Cedeviti Olimpiji, a za osam dana na Višnjik stiže Borac, po svemu sudeći ključna utakmica ove sezone što se tiče ABA lige.

U momčadi Zadra najbolji je bio Dominik Mavra s 12 pogodaka i 9 asistencija, Onuaku je s 15 poena bio najbolji strijelac, a kao kuriozitet izdvojimo kako se Junaković nakon role u prvoj četvrtini kasnije nije vraćao na parket.