Donedavni trener NK Zadar Josip Butić karijeru će nastaviti u Africi, u sengalskom klubu što ga je nedavno kupio još jedan bivši zadarski nogometaš Dado Pršo. Kako javlja Index.hr, Pršo je kupio većinu dionica senegalskog drugoligaša Demba Diop, iz gradića Mbour na zapadnoj obali ove države, a Butić bi u klubu trebao biti koordinator svih uzrasta, zadužen za kadroviranje igrača i trenera.

- Ideja je da idemo prema prvoj senegalskoj ligi i da stvaramo igrače za ovo francusko područje. Tko zna, možda i nešto za naše područje dolje na Balkanu. Od prvih dojmova koje mi je Dado prenio znam da su po snazi i agresivnosti na razini francuske druge lige, ali tehnički nisu toliko jaki, tu bih ja trebao napraviti posao. Rekao mi je da ću se iznenaditi. I jedva čekam, kaže Butić

Pršo je kratko bio u menadžerskim vodama, gdje je radio "na riječ", pa su mu navodno ostali dužni provizije. Butić je nogometno ime stvarao kao igrač Zadra, Segeste i Rijeke, a kao trener vodio je NK Zadar prošle godine, kada je rasformiran i poslan u stečaj. U prvoj polusezoni vodio je i novoformirani HNK Zadar, ali ga je u siječnju na tom mjestu naslijedio Želimir Terkeš.

- Meni je nogomet na kraju ostavio Dadu Pršu za najboljeg prijatelja, a vjenčani kum mi je Miki Rapaić. I to su mi trofeji. Jednog je žena čupala iz geta do Lige prvaka, a drugi je raskinuo s klubom u kojem je bio bog jer nije više mogao podnijeti fotografe koji su ga pratili. Mogu biti sretan s njima. Ako ćemo realno, obilježili smo mi i malo više generacija s našim doživljajima. Pamti se kako smo uzimali aute s Poljuda. Tada je u Splitu bila u điru paljevina auta i bitni ljudi čuvali su svoje aute na Poljudu. Mi bismo čuvaru podvalili da gleda pravi film. Maznuli bismo ključeve i pravac u Shakespearea, tako smo naučili voziti. Bilo je tu faca oko kluba, ali nismo im nikad razbili ništa, prisjetio se Butić svojih mladenačkih dana.