Nakon uspješnog gostovanja u Čačku i vjerojatno osiguranog opstanka u ABA ligi, košarkaši Zadra okreću se domaćem prvenstvu i osiguravanju startne jedinice pred doigravanje. Prva koja na tom putu stoji je Sonik Puntamika, gradski rival koji je u Jazinama pobijedio u prvom dijelu sezone. Ždrijeb trećeg kruga odredio je da se ova utakmica opet igra kod "zelenih", koji će sutra u 18 sati biti domaćini momčadi Veljka Mršića.

Nakon iznenađenja u Jazinama (78:73) Zadar je na Višnjiku upisao visoku pobjedu (102:63) te je i ovog puta izraziti favorit. U klupskoj objavio utakmicu je najavio pomoćni trener Ivan Perinčić, iako nema naznaka da bi ju Mršić propustio.

- Ovo je jako bitna utakmica za nas da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi. Pristup mora biti na visokoj razini jer Sonik protiv Zadra uvijek igra na gornjoj granici svojih mogućnosti. To su i pokazali u prvoj utakmici, dok smo mi u drugoj imali puno bolji pristup pa smo tu utakmicu riješili puno lakše. Ulazak mora biti na visokom energetskom nivou, onda ne bih trebali imati problema. Sonik ima puno dobrih šutera pa moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, najavio je Perinčić.

A s druge strane iza linije trice najveća prijetnja po koš Puntamičana bit će Antonio Jordano.

- Sonik Puntamika je dobra ekipa, to pokazuje i njihovo mjesto na tablici, imaju dobru sezonu ali mi smo u ovom susretu favoriti. Moramo, kao i u svakoj utakmici, ući 100% fokusirani s tim obrambenim zadacima koje moramo ispunjavati, ako tako bude onda pobjeda ne bih trebala doći u pitanje, rekao je Jordano.

Nakon 26 odigranih utakmica Sonik Puntamika se nalazi na 7. mjestu s 15 pobjeda i 11 poraza, dok je Zadar jedina momčad sa četiri poraza. Po pet poraza imaju Cibona i Split. Utakmica se igra u 18 sati, uz prijenos na Arenasportu 1.