Predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije ponovno je odgodio izbornu skupštinu koja se danas trebala održati na Stanovima. Kako doznaju Sportske novosti, Sinovčić je odgodu opravdao epidemiološkim okolnostima, iako one nisu takve da se izbori ne bi mogli održati. Razlog odgode je navodni izostanak podrške Sinovčiću u borbi za novi mandat.

"Suočen s bezizlaznom situacijom, Sinovčić je otkazao izbornu skupštinu. Službeno zbog epidemioloških mjera. Iako tada nije bila na snazi odredba o okupljanju najviše 25 ljudi na jednom mjestu. No, Sinovčić je tako kupio nova dva mjeseca kako bi vratio izgubljene ovce. U međuvremenu je u jednom javnom nastupu sve koji su stali uz Darka Banića nazvao - lišinama. Kartaškim škartom, odnosno bezvrijednim kartama.

Sinovčićev pokušaj broj dva trebao se dogoditi večeras u 18 sati. No, opet je naletio na zid, jer je 18 klubova ostalo na strani lišina. Svjestan da bi nova odgoda značila i daleko veću blamažu od one koju je klubovima priuštio 5. ožujka, Sinovčić se do posljednjeg dana borio da vrati svoj teritorij pod kontrolu. I umjesto da kulturno i sportski prizna poraz, uslijedila je još jedna odgoda. Pogađate, zbog epidemioloških mjera.

Zanimljivo je međutim kako baš epidemiolozi u Zadru jedini nemaju ideju kako održati neku sjednicu a da se mjere ne krše. U Splitu je na izbornoj skupštini Dalmatinsko-splitske županije bilo 75 klubova. Podijelili su ih u tri skupine i skupština se uredno održala. Baš kao i u mnogim drugim županijama. Tamo gdje vlada red, problema nema... Ovo što se danas dogodilo lakrdija je za nogometni Zadar i kompletnu nogometnu županiju. Jedan čovjjek isključivo zbog svojih interesa manipulira sa 33 kluba u županiji.

Kako god, Sinovčić je kupio dodatnih 50-tak dana, ali to mu je bio posljednji manevar, barem na ovaj način. Koncem lipnja njegov četverogodišnji mandat završava, pa ako do tada ne sazove skupštinu, morat će odstupiti bez ikakve borbe. Što mu sigurno nije opcija.

Opet, što može u međuvremenu promijeniti? Realno baš ništa. Odnosno, lako bi mogao izgubiti i veliki dio od ovih 12 glasova koje je do sada imao, jer i ti klubovi valjda imaju neko svoje dostojanstvo. Ili barem većina njih. Pa ne možeš ih tretirati kao lutke na koncu i raditi s njima što hoćeš. Sve ima svoje granice..

A i napokon, vremena u kojima je Reno Sinovčić imao skoro pa apsolutnu moć odavno su prošlost. Karte su se u međuvremenu bitno ispremiješale. Sada je Sinovčić taj koji u rukama ima samo lišine. I toga je jako dobro svjestan, jer da nije, izborna županijska skupština održala bi se još 5. ožujka...", pišu Sportske novosti.