Danas se u 17:30 sati na Stanovima igra derbi 1. ŽNL, u kojemu će HNK Zadar i Hajduk iz Pridrage najvjerojatnije odlučivati o naslovu prvaka. Iako je uoči sezone bilo nemoguće zamisliti bilo kakav rasplet osim naslova Zadra, koji je praktički preuzeo kompletnu momčad NK Zadar u stečaju, nekoliko kikseva na županijskim travnjacima i poraz u izravnom dvoboju u Pridragi doveli su do toga da Hajduk novom pobjedom na Stanovima može preskočiti puno bogatije i ambicioznije Zadrane.

Susret će se igrati bez gledatelja, no zbog nekih detalja oko organizacije utakmice, točnije naloga domaćina da na utakmicu ne mogu ući igrači koji nisu u zapisniku, Pridražani su emotivno reagirali. Tvrde da su prije odigravanja prvog susreta izašli ususret Zadru, jer su ga upozorili na neregistriranog igrača u njegovim redovima, te da su svi gosti iz Zadra mogli nazočiti utakmici.

- Poštovana gospodo iz HNK Zadar, mi samo volimo svoj klub" Dok su naše misli fokusirane isključivo na teren, "sveti bili dres" i kako razveseliti sve naše navijače, drugi umjesto da razmišljaju o travnjaku brigu vode upravo o našim navijačima. U 49 godina postojanja našeg kluba , ne sjećamo se da su navijači i simpatizeri našeg kluba ikad napravili nered na bilo kojem gostovanju našeg kluba, kao ni na domaćem terenu.

Svih tih 49 godina gradili smo klub na čvstim temeljima i gospodski se odnosili prema svakom, a isto tako i prema HNK Zadar, s kojim smo upravo u travnju ove godine odigrali prvi susret te na korektan i gospodski način ugostili isti. U tih 90 minuta nitko ničime nije ugrozio niti jednog igrača Zadra, niti van terena niti na terenu na kojem se vodila prava utakmica, čak bismo rekli bez ijednog grubog starta.

U iščekivanju novog velikog sraza ove dvije momčadi i moguće odluke prvaka naše županije Vama su gospodo u HNK Zadru glavni problem postali naši navijači, te se vaši djelatnici podsmjehuju i javno najavljuju kako će "više sile" zaustaviti pridraške navijače. Gospodo, MI NISMO DIVLJACI, mi samo živimo i dišemo za Hajduk. Ne prijetimo, ne razbijamo i ne divljamo, nismo nikad niti ćemo! Sportski navijamo za našu momčad i dobro znamo da je ulaz na tribinu zabranjen i to poštujemo, u svakoj utakmici pa tako i sutra!

Istovremeno dok vodite brigu o navijačima, problem su vam postali i naši rezervni igrači, točnije onaj devetnaesti i dvadeseti koji sutra neće biti u zapisniku, a ne smiju Vašom odlukom niti na tribinu. Nemojte zaboraviti da su za vrijeme utakmice u Pridrazi Vaši igrači koji nisu bili u zapisniku susret gledali iza gola i nikome nisu smetali niti će smetati ubuduće!

Uoči odigravanja prvog susreta pokušali ste neregularno registrirati igrača, zaustavili smo vas, a mogli smo šutjeti i nakon susreta prijaviti sve, te samim time nanijeti još veću štetu vašem klubu oduzimanjem bodova. Mi to nismo učinili već smo vas na vrijeme zaustavili i upozorili.

Tijekom odigravanja 23 prvenstvena kola, Vaši igrači nekoliko su puta isključivani zbog vrijeđanja i psovanja sudaca , a još nisu kažnjavani za povike sucu: "Klaune "i slično... Vi koji trebate biti odraz i primjer kulture u našoj županiji, predstavljate se krajnje neprimjerenim ponašanjem. U posljednjih desetak godina ne sjećamo se da je ijedan igrač Hajduka isključen za vrijeđanje suca ili druge službene osobe!
I za kraj, navest ćemo samo da je jedan Vaš "Mercedes" trogodišnji Hajdukov proračun, i da zbog takvih stvari samo radimo jače i još više volimo svoj klub.

Vidimo se sutra na utakmici, poručuju iz Hajduka.