Plazma Sportske igre mladih i grad Zadar ugostili su Telemach Dan sporta koji se održao u ponedjeljak na ŠRC Višnjik. Nakon duge pauze u događanjima, Zadar je ugostio sportsko-edukativnu manifestaciju koja je okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda koja su se natjecala u graničaru i atletici.

Za svoje najmlađe sugrađane zdušno su navijali Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za kulturu i šport grada Zadra, Denis Karlović, direktor ŠRC Višnjik i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Uz najmlađe predstavnike svoga grada zapalili su plamen Plazma Sportskih igara mladih i time označili početak Telemach Dana sporta.

Više od 300 djece uživalo je u natjecanju i bodrenju svojih vršnjaka.

Rezultati:

Graničar 2010. i mlađi
1. AK Fortius Zadar
2. AK Alojzija Stepinca
3. OŠ Bartol Kašić

Graničar 2012. i mlađi
1. AŠK Zadar
2. Fortius
3.Atletski klub Biograd n/m


Atletika 2012. i mlađi

Djevojčice

1. Loreta Klarić
2. Đana Đorđević
3. Aneta Gašpar

Dječaci

1. Josip Špralja
2. Rino Jurjević
3. Duje Juričev


Atletika 2010. i mlađi

Djevojčice

1. Karla Žilić
2. Petra Šoša
3. Natali Barišić


Dječaci

1. Dorijan Jurešić
2. Dominik Mandić
3.Duje Srzić

Pobjednici će imat priliku u Splitu družit se i natjecati s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno.

Održan je i Kinder turnir u košarci i Coca-Cola Cup u nogometu, čiji će predstavnici također braniti boje Zadarske županije na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Splitu.
U sklopu događanja promoviran je i projekt Youth Sports Fair Chance koji uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran je od strane Erasmus + Sport programa Europske unije.

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska športska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori. Povezuju sve svoje dionike i uključuju ih u pozitivnu sliku i ugled koji grade godinama kao promotor zdravog načina života i društvenih vrijednosti među djecom i roditeljima. Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu, graničaru i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.