Zadar je prvak Hrvatske! Nakon svih peripetija, dvaju poraza u Splitu, Zadar je još jednom pobijedio kada je morao pobijediti te tako uspješno zaokružio sezonu u kojoj je osvojio Kup Krešimira Ćosića i osigurao ostanak u ABA ligi. Pobjedom 84:57 Zadar je stigao do trećeg slavlja u finalnoj seriji te tako vratio naslov najkošarkaškijem gradu nakon punih 13 godina. Pobjednički pehar je podignut na Višnjiku, a slijedi slavlje navijača i igrača do dugo u noć...

Prvi put ove godine utakmica je počela uz pritisak s tribina, na kojima je bilo nekoliko tisuća navijača. Navijačima se došapnulo da će moći ući u dvoranu, a oni su rado prihvatili nepisani poziv. Nakon početne neizvjesnosti procjena je bila da će sigurnije biti ako ih se pusti u dvoranu, specijalci su se razmaknuli i propustili ih.

Justice, Carter i Onuaku prvi put su se susreli s vrelom zadarskom atmosferom, koja je u početku donijela više grč nego polet. Kad smo kod Amerikanaca, Carter je u početnoj petorci dobio prednost Justiceom. Tri minute trebale su da Mavra postigne prvi zadarski koš. Krenuli su tricama Carter i Jordano, odmah je uzavrelo i na tribinama i krenulo pravcem pobjede. Od 0:5 Zadar je na kraju četvrtine već imao 17:9.

Pokušaje priključka Splita u drugoj četvrtini Zadar je uspješno neutralizirao, a posebice Jordano s tri pogođene trice, za vodstvo 33:18. Mršić je na parketu držao najbolje što ima, riješen da već u ovom razdoblju riješi pobjednika. Priredili su Carter i Onuaku dva alley-oopa za još malo vruće atmosfere na ionako vrućim tribinama. Na odmor se otišlo s 49:29, razlikom dovoljnom da se navijači počnu pripremati za slavlje na kraju.

Pred kraj treće četvrtine Split je bio razbijena vojska. Mavra je gradio igru, Amerikanci donosili i koševe i atrakciju, Jordano nastavio s tricama, a onda je krenula i serija zakucavanja, prednost je rasla na 25 razlike, 30 razlike... Nije bilo popusta za Split ovog puta.

S velikim pljeskom s parketa je ispraćen Antonio Jordano, koji je s 22 poena u majstorici finala vjerojatno odigrao utakmicu života. Pet minuta prije kraja Zadar se vratio na 30 poena razlike (80:50) i otplovio prema naslovu prvaka.

Prvaci Hrvatske 2020./21.: Dominik Mavra (kapetan), Martin Junaković, Jan Palokaj, Kodi Justice, Justin Carter, Antonio Jordano, Duje Brala, Aleksandar Bursać, Domagoj Vuković, Chinanu Onuaku, Jure Planinić, Filip Kraljević. Trener: Veljko Mršić.