Biciklistički klub Zadar danas će prvi put biti domaćin utrke „Nacionalnog prvenstva u vožnji na kronometar" na kojoj će se hrvatski biciklisti u svim kategorijama nadmetati za naslov prvaka države. Utrka će se održati na prometnici Visočane-Duševića mlin na dužini kruga od 8,4km u ukupno 15 kategorija.

Zbog održavanja prvenstvaza sav promet u vremenu od 13:30 do 18 sati bit će zatvorena županijska cesta 60356 Visočane - Duševića mlin. Mole se stanovnici Visočana i okolnih naselja da poštuju znakove zabrane prometa i upute redara i policije zbog sigurnosti natjecatelja na utrci.

U 14 sati je zakazan start najmlađe U13 kategorije koja će odvoziti 1 krug kao i njihovi stariji vršnjaci do 14 i 15 godina. Kadeti, Juniorke, Seniorke i Veterani će se nadmetati na 2 kruga dužine 16,8km, dok će juniori i seniori borbu protiv štoperice voditi na 3 kruga tj 25,2km.

Na utrku po prijavama dolazi stotinu biciklista iz svih hrvatskih klubova, kao i profesionalni hrvatski vozači koji nastupaju za strane ekipe.

Biciklistički klub Zadar u kategorijama Kadeta i U15 ima trenutno najtalentiranije mlade vozače koji su budućnost hrvatskog biciklizma, radi se o Luki Škari i Noi Joliću Mustaću koji će na domaćoj stazi biti u prednosti i pokušati doći nakon prvenstva na Učki i do titule najboljih na kronometru.

Osim njih još jedan Zadranin konkurira za naslov juniorskog prvaka Hrvatske, riječ je o Nicolasu Gojkoviću koji je od ove sezone nakon prošlogodišnjih 4 naslova prvaka Hrvatske osvojenih u dresu Bk Zadar karijeru nastavio vrteći pedale u dresu jednog od najboljih talijanskih juniorskih klubova „Fratell Giorgi" iz Bergama. U kategoriji seniorki Maja Perinović također konkurira za medalju u dresu kluba iz Belgije.