U prostoru JK Uskok održana je dvostruka skupština Hrvatskog jedriličarskog saveza na kojoj je za starog, novog predsjednika izabran Zlatko Taritaš.

Skupština je više puta odgađana zbog korone, a danas u Zadru su se oprostili od preminulih članova jedriličarske obitelji. Među četvoricom je Vladimir Barbić koji je bio tajnik klase Optimist. U njoj su hrvatski jedriličari, danas osvajači olimpijskih medalja ostvarili prve svjetske rezultate. Savez je izabrao novo vodstvo uoči odlaska jedriličarske ekipe predvođene Edom Fantelom na Olimpijske igre u Japan.

Nažalost, dvojica hrvatskih jedriličara i ženska posada Uskoka u kvalifikacijama su bili prvi ispod crte, a Marenić u novoj klasi Nacra drugi. Iako se nadamo dobrim vijestima iz Japana, bio je oprezan Taritaš kao i kod nastojanja da u novom olimpijskom ciklusu imaju što više jedriličara u novoj klasi.

Sad su sve oči uprte u braću Šimu i Mihovila Fantelu koji su se jutros vratili s posljednjih priprema u Španjolskoj. Miho je požrtvovno došao na Vitrenjak kao zastupnik JK Krševan.