Plivaton, glavno natjecanje u sezoni za početnike, organizirano je 19. lipnja na 50m plivačkom bazenu Poljud u Splitu. 

Natjecalo se 180 plivača iz 12 plivačkih klubova iz regije1, plivačice rođene 2011. i mlađe te plivači rođeni 2010. i mlađi. Za PK Zadar plivali su: Laura Župan, Lucija Lozančić, Jan Mustać, Nereo Bilan, Šime Markulin, Toma Luštica, Lovre Čakarun, Tonka i Cvita Crnošija, Laura Lordanić i Adriana Knežević. Na zadovoljstvo trenerice Danijele Kurtin i Ivana Karavide, ekipa je isplivala dobre rezultate, a najbolja početnica Kluba, Laura Župan osvojila je dvije brončane medalje. 

Uspjeh mlade ekipe je veći jer su plivači po prvi puta, uskočili u 50m bazen, a četiri plivačice i jedan plivač u Splitu su zabilježili prvi nastup na službenim natjecanjima. Laura je plivala izvrsne rezultate, odličnih 42.19 na 50m slobodno i 55.18 na 50m prsno. Lucija Lozdančić bila je najbolje plasirana plivačica s četvrtim mjestom na 50m slobodno, a cure su bile i četvrte u štafeti 4x50m slobodno. Plivače su pripremali treneri Danijela Kurtin, prof. i Ivan Karavida, prof.

Idući vikend PK Zadar ide na dva natjecanja! Prvo je u Zagrebu - 35. Zlatni medvjed na kojem boje Kluba brani 10 plivača, a vode ih treneri Josipa Nekić i Željko Olujić. Za Split putuje 30 plivača koji će se natjecati u drugom kolu Nacionalne lige, a vode ih treneri Danijela Kurtin i Ivan Karavida.