Od 19. do 29. sprnja Zadar će biti domaćin prvog Ljetnog atletskog kampa za djecu od 6 do 12 godina. Začetnica kampa je Matea Brčina, bivša zadarska atletičarka i predstavnica Hrvatske reprezentacije koja se prije tri godine odselila u Stockholm, gdje u slobodno vrijeme radi kao atletska trenerica za djecu i organizira razna sportska događanja. Povratak u Zadar Matea je odlučila iskoristiti na način da će u suradnji s Atletskim klubom Zadar, ponuditi djeci mogućnost da aktivno provedu ljetne praznike.

- Novitet je to što ćemo angažirati naše aktivne atletičare (od 16 do 20 godina) da nam asistiraju na treninzima i na taj način zarade svoj ljetni džeparac na njima najdraži način - u sportu. Ova metoda pokazala se kao izvrsan spoj zabave, igre i učenja novih stvari za mališane, ali i za već aktivne sportaše, rekla nam je Matea.

Trenirat će se od ponedjeljka do četvrtka, uz tri dana pauze (petak, subota, nedjelja) u dva termina: ujutro od 8:00 do 9:30 sati te navečer od 19:00 do 21:30 sati. U jutarnjem terminu trenirat će se u Parku Vladimira Nazora, a u večernjem u ŠC Višnjik.

Prijaviti se mogu sva djeca u dobi od 6 do 12 godina, bez obzira jesu li aktivni sportaši ili ne. Treninge će voditi educirani kineziolozi s dugogodišnjim trenerskim iskustvom, a asistirat će ima mlade nade zadarske atletike s brojnim medaljama s državnih i međunarodnih natjecanja. Cijena kampa iznosi 270 kn za ukupno 16 treninga, uz mogućnost plaćanja samo jednog tjedna u iznosu 150 kuna. Obiteljski popust iznosi 20 kuna.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti do 19 srpnja ili na dan treninga doći 15 minuta ranije na mjesto održavanja. Sudionike očekuju bogati paketi sportske opreme i diploma o sudjelovanju, ali i gosti iznenađenja!