Ususret 50.izdanju najstarijeg plivačkog maratona u Hrvatskoj koje nas očekuje iduće ljeto, domaćin maratona PK Zadar ove godine priprema novosti u organizaciji.

Tradicionalni, 49. po redu maraton kojim se preplivava zadarski kanal ove je godine u Cro cup sustavu daljinskog plivanja. To znači da će ove godine, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti startom u 9:00 sati sa rive u Preku, uz maratonce rekreativce zaplivati i maratonci natjecatelji , registrirani pri Hrvatskom savezu daljinskog plivanja.

U CRO CUPU sudjeluju isključivo registrirani plivači dok se tradicionalna utrka održava kao i do sada - u 8 starosnih kategorija. Pliva se poznata ruta od 4600m a staza će biti i označena plutačama. Svi rekreativci trebaju imati brodicu za pratnju dok registrirani plivači ne trebaju. I ovim putem molimo ljude dobre volje koji imaju brodice i mogu pomoći u pratnji naših domaćih plivača da se odazovu sudjelovanju na 49.maratonu (za barkajole osiguran trošak goriva, topli obrok i majica).

Kontrolu brodica za vrijeme maratona provode Lučka kapetanija, Pomorska policija, Javna vatrogasna postrojba Zadar, Marina Preko, Jedriličarski klub Uskok, HGSS, EMERGENSEA i Crveni križ. Veliku podršku i ove godine maraton ima od TZ Preko i Općine Preko. PK Zadar poziva sve rekreativce i zaljubljenike u plivanje, mlade i stare, da se prijave na 49. maraton.

Sudjelovanje na natjecanju prijavljuje se dolaskom u ured Plivačkog kluba „Zadar" na bazenu Kolovare ili putem web stranice my.raceresult.com.

Prijave za sudjelovanje počinju u 12. srpnja 2021. a završavaju 02. kolovoza 2021. godine u 12 sati. Svi obrasci dostupni su na web stranici kluba www.pkzadar.hr.

Najbrži plivači na bazenu Kolovare očekuju se iza 9.45 sati, a svečano proglašenje bit će u 12 sati.