Sjajne vijesti stižu za navijače Zadra i trenera Ivana Perinčića. Nositelji igre prošlosezonskog Zadra Dominik Mavra i Justin Carter ostaju vjerni plavo-bijelom dresu, javlja Basketball.hr.

Mavra i Carter produžuju suradnju s klubom, potvrdio nam je povjerljivi izvor upućen u zbivanja na "košarkaškoj tržnici", čime je ispunjena velika Perinčićeva želja.

Novi trener Zadra je sudjelovao i u donošenju odluka o produženju suradnje s Martinom Junakovićem, Aleksandrom Bursaćem i Domagojem Vukovićem te u dovođenju Darija Drežnjaka, a sa važećim ugovorom su ga dočekali Antonio Jordano i Duje Brala. Seniorskoj momčadi se priključuju mladi reprezentativci Filip Paponja i Tomislav Mihael Buljan pa se može reći da je Zadar vrlo blizu zatvaranja rostera za novu sezonu.

Valja primijetiti da će Zadar nakon dugo vremena u novoj sezoni imati dobar dio igrača koji su nosili klupski dres i u prethodnoj sezoni. Kada se sjetimo učestalih promjena s početka prošle sezone koje su bila rezultat kupovine nepoznate robe, možemo reći da su Zadrani napravili značajan iskorak u slaganju igračke kadrovske križaljke, piše Basketball.hr

Posao još nije priveden kraju, na poziciji četvorke je mala gužva, ali činjenica da je većina momčadi koja je u prošloj sezoni osvojila dvostruku krunu ostala na okupu kapital je kojeg mnoge momčadi neće imati. Uz pogled na početnih pet-šest kola ABA lige ovaj je podatak možda i ključan za tijek sezone u regionalnom natjecanju.

Naknadno je iz kluba stigla službena informacija za Cartera:

Justin Carter ostaje još jednu sezonu u Zadru! KK Zadar i Justin Carter dogovorili su još jednu jednogodišnju suradnju. Carter je stigao u Zadar na početku prošle sezone gdje je pokazao koliki je karakter i odličan igrač. S ovim potpisom veliki dio prošlogodišnje momčadi ostaje u Zadru gdje će s Ivanom Perinčićem na čelu cilj biti obrana Kupa Krešimira Ćosića i naslov prvaka HT Premijer lige. Najbolja utakmica iskusnog Amerikanca u dresu Zadra bila je protiv Krke u Novom Mestu gdje je upisao 19 poena, 5 skokova i 3 ukradene lopte. Ostavio je veliki trag u klubu i kod navijača te je klub izuzetno zadovoljan s njegovim ostankom, navodi se u priopćenju za javnost.