Prema neslužbenim informacijama plasiranim kroz medije bliske KK Zadar, dosadašnji igrač Mornara, 32-godišnji Uroš Luković, novo je pojačanje Zadra. Riječ je o visokom igraču (216 centimetara) koji je četiri zadnje sezone proveo u crnogorskom Mornaru. Imao je sjajnih sezona i partija, od kojih pamtimo onu na Višnjiku 2018. godine, kada je u pobjedi Mornara postigao 21 poen. Ipak, u posljednjoj sezoni nije se naigrao, postizao je u prosjeku 5,3 poena, što ne govori o kvaliteti koju posjeduje. Realizira li se transfer i bude li Luković zdrav i željan igre, bit će zasigurno veliko pojačanje za Zadar!

- Luki, jedan si od igrača koji su obilježili košarkašku revoluciju koja se desila pod Rumijom minule četiri godine! Bio si naš „leteći mornar" i svojom pojavom i stilom jedan od najpopularnijih stanovnika Bara. Legendo, znaš već - jednom mornar, uvijek mornar, poručili su iz Mornara, opraštajući se od Lukovića.

Nažalost, Luković stiže kao stranac, jer nema dvojno državljanstvo poput svog sunarodnjaka Aleksandra Bursaća, što će donekle ograničavati rotacije u domaćem prvenstvu, ako Zadrani uopće potpišu još nekoga s tim statusom.

Trener Ivan Perinčić tako ima gotovo kompletiran roster, s nekoliko upitnika - dogovor s Dominikom Mavrom je postignut, ali još nema vijesti o potpisu ugovora, dok bi dolazak Lukovića i drugih igrača mogla stopirati i jučer postavljena FIBA-ina blokada zbog starijeg duga. Ako se ona riješi i ako Mavra i Luković potpišu, Zadar bi po kvaliteti trebao imati momčad barem na razini lanjske, ako ne i bolju.