Hrvatska boksačka kadetska reprezentacija (rođeni 2007. i 2008. godine), koja se priprema za skorašnje Europsko prvenstvo u Sarajevu od 10. do 21. kolovoza 2021. (EUBC Schoolboys & Schoolgirls European Boxing Championships), otputovala je na mini-pripreme od 29. srpnja do 1. kolovoza u Mrkoplju.

Izbornik Nikola Marketin (BK Ares) s trenerima Vedranom Bajlom (Bk Ares) i Morisom Tankovićem (Bk Arena Pula) poveo je u Gorski kotar 14 mladih boksača od kojih su čak trojica iz zadarskog BK Ares: Niko Dražina (do 50 kg), Andrejas Baričević (do 52 kg) i Ivan Nekić (do 63 kg). Talentiranim dečkima koji su svoje mjesto u reprezentaciji zaslužili rezultatima na Prvenstvu Hrvatske i kroz mečeve u Hrvatskoj boksačkoj ligi/mladi, nastup na Europskom prvenstvu u Sarajevu bit će prvi izlazak na međunarodnu scenu.

- Želimo da se bolje međusobno upoznaju i da u Sarajevu nastupamo kao pravi team koji krasi zajedništvo. Mladi boksači trebaju steći osjećaj pripadnosti reprezentaciji, a to se najbolje radi na zajedničkim pripremama. Radit ćemo u Mrkoplju do nedjelje popodne treninge na otvorenom i sparinge u dvorani, a moramo ih i mentalno pripremiti za nastup na EP-u, bolje reći, opustiti ih i skinuti im pritisak koji oni sami stavljaju pred sebe, kaže izbornik Nikola Marketin.

Trener reprezentacije Vedran Bajlo kaže kako će pripreme poslužiti da procjenu spremnosti svakog boksača, a fokus će biti na taktičkim treninzima.

- Boksače analiziramo i pratimo pomoću raznih parametara, ali i razgovaramo s njima o njihovim očekivanjima i problemima, kako bismo smanjili njihovu visoku pobuđenost, koja je česta kod mladih sportaša i tako ih što bolje mentalno pripremili za ono što ih očekuje, kaže Vedran Bajlo.