Svega 10 sekundi trebalo je 15-godišnjem Roku Krpini da postane junak 49. plivačkog maratona Preko Zadar.

Ovako je svoj prvi zadarski maraton pod okriljem Kluba za daljinsko plivanje Donat, za koji se natječe uz svoj matični zagrebački klub Medveščak, Roko Krpina završio na drugom mjestu iza već poznatog pobjednika 21-godišnjeg Grge Mujana iz KDP Split.

On je na cilj stigao prvi s rezultatom od 54.04 dok je zadnji zamah Krpine štopan na 54.14 minuta. Grgo Mujan je rekorder zadarskog maratona kojeg prije tri godine isplivao za 50.52 minute. Također 15-godišnji Niko Balenta iz Poreča doplivao je treći sa zaostatkom od nepune dvije sekunde.

U ženskoj konkurencija borba u cilju odvijala se u nekoliko stotinki foto-finiša tri plivačice. Dvije stotinke je bila prednost prvoplasirane Paule Lončarević iz Poreča te Karle Šitić iz Splita. I dok je 17-godišnjakinja članica KDPSR Poreč plivala 1:01:40,09, 29-godišnja Karla zaostala nepune tri sekunde.

Plivačica KDP Donat, 15-godišnja Dina Volarević ušla je treća u cilj s rezultatom od 1:01:43,44. i zaostatkom od šest stotinjki iza druge.

Iako na ovogodišnjem maratonu nije oboren taj rekord on je iznad očekivanja organizatora iz Plivačkog kluba Zadar, nadmašen u broju od 173 sudionika. S obzirom na neizvjesne vremenske uvjete, odaziv tolikog broja plivača je najveće dostignuće u otežanoj organizaciji maratona koji je jutros startao nešto kasnije.

Roko Krpina je bio najbolji Hrvat na Međunarodnom maratonu Rtina. Od ove godine talentirani Roko uz standardno plivanje u Medveščaku, nastupa i za KDP Donat. Nimalo čudno s obzirom da mu je otac Zadranin i da mu je rođak dr. Domagoj Krpina koji je posredovao u tome. Prilika za pobjedu bit će dogodine na jubilarnom 50. maratonu Preko-Zadar.