Košarkaški klub Glina u subotu 4. rujna, organizira U12 turnir za dječake pod nazivom "1. Turnir Dan Gline". Uz domaćina Glinu nastupaju Cedevita Junior, Dubrava, Bosco, Zadar i Roling iz Karlovca. Turnir je uvod u veliku humanitarnu akciju u koju su se do sada uključili mnogi hrvatski sportaši.

- U našu malu Glinu dolaze velikani hrvatske košarke KK Zadar i KK Cedevita Junior te naši veliki sportski prijatelji Košarkaški Klub Dubrava Zagreb KK Bosco i karlovački Rolling. Pozivamo sve da podržite naše košarkaše, a očekuju Vas i bogate tombole iznenađenja - poručuju glinski košarkaši.

Turnir je početak humanitarne akcije koja će obuhvatiti humanitarnu aukciju sportskih dresova i rekvizita poznatih sportaša za nov početak glinske košarke, kojoj se nakon potresa pridružio velik broj djece koja su svoj mir i bijeg od svakodnevice pronašla upravo u KK Glina. U akciju su se uključili Damir Martin, Ana Jelušić, Natko Zrnčić Dim, NK Dinamo, Dominik Livaković, Bojan Bogdanović, Ivan Dodig, Cibona, Dražen Zečić, Luka Ivanušec...

Zadar u 11 sati igra protiv domaćina Gline i u 12 protiv Bosca. Finale se igra u 17 sati.