Finale 14-og izdanja završeno je pobjedom Alea bar tima koji u odličnoj utakmici prepunoj prevrata uspjeli uz dozu iskustva pobijediti najmlađu momčad koja je ikad zaigrala na VAKANZA turniru.

Nakon vodstva Mornarice od 0:1 na samom startu, furiozni nastavak donio je nakon dvije četvrtine prednost Alea bar timu od 5:1, te se činilo kako je utakmica već riješena. Mladi poletni tim Mornarice, bez potrebne koncentracije dopustio je veliku prednost protivniku.

Treća četvrtina bila je prava rapsodija vaterpola u kojem je Mornarica uz nekoliko brzih kontri i rekontri uspjela postići četiri pogotka u nizu te dovesti utakmicu u izjednačenje i totalnu neizvjesnost.

Ipak, posljednja četvrtina u kojoj je Mornarica promašila, uz prethodnu četvrtinu, sveukupno tri peterca, pokazala je iskustvo na strani Alea bar tima koji su rutiinski priveli utakmicu kraju, pokazavši mladim vaterpolskim nadama da je VAKANZA iskustvo presudno.

Kod Mornarice Košta i Raci postigli su po dva pogotka, dok je Aldu predvodio Torić sa tri pogotka uz dvostruke strijelce Denkovića, Šunju i Katića.

Susrete je sudio sudac Edi Seferović uz voditelja zapisnika Danijela Rimanića Cunija.