U zadružnoj pivovari Brlog sinoć je održana promocija šaha, u kojoj je središnji događaj bila simultanka velemajstora i prvaka Hrvatske Saša Martinović protiv 18 pojedinaca i momčadi okupljenih na isto toliko ploča. Prijavili su se mnogi, mladi i stari, čak i Ričard sa svojim Blekama&konjima, ali na šahovskom stolu nisu bili tako uspješni kao na blagovaonskom. Ipak, tri su protivnika uspjela izvući remi: Jure Tadić, inače prvak Hrvatske do 11 godina, mladi šahist Dominik Čolak i momčad okupljena pod imenom Englund Gambit, u kojoj su također bili registrirani šahovski igrači (Marko Radočaj, Mate Vučić i Josip Ćapin). Ostalih 15 protivnika moralo je potpisati predaju.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom na ovo druženje, iako nismo iznenađeni. Znamo da dosta ljudi igra šah, ovo je bila prilika da se povežemo i pozovemo mlade ljude i djecu da nam se priključe, kaže predsjednik ŠK Casper Veljko Šagi.

Šahom se mogu početi baviti djeca već s tri godine starosti. Oni u toj dobi ne igraju šahovske partije, već se upoznaju s figurama, njihovim pokretima i u jednom trenutku spontano požele igrati šah. Na taj način uče igrati kroz zabavu i ne odustaju zbog uvođenja treninga.

Osim simultanki nazočni su mogli nazočiti još jednoj šahovskoj poslastici - igranju naslijepo. Međunarodni majstor Patrik Levačić stavio je povez preko očiju te igrao šah tako da su mu prenosili protivnikove poteze. U obje partije Levačić je pobijedio.