Enia Ninčević i Mihaela de Micheli Vitturi osvojile su u klasi 49FX srebrnu medalju na Europskom prvenstvu u Solunu (Thessaloníki).

Jedriličarke Uskoka odlično su jedrile tijekom proteklih dana tako da su dan ranije osigurale plov za madalju. Danas nije bilo vjetra za flotno jedrenje u kojem su bila predviđena još tri plova. Odjedrio se samo onaj za medalju u kojem sudjeluje 10 prvoplasiranih. Enia i Mihaela u njemu su bile šest, dovoljno za zaslužno srebro.

Zlato im je bodovno bilo nedostižno. Posada JK Uskok uspjela je donijeti medalju u olimpijskom jedrenju ne samo svom klubu već i za hrvatsko žensko jedrenje. Enia Ninčević je s Romanom Županom sudjelovala i na Olimpijskim igrama u Londonu.

S Mihaelom je počela jedriti u novom olimpijskom ciklusu ali im je izmaknula viza za Olimpijske igre koje su u kolovozu održane u Japanu. Zato im je prva zajednička medalja nagrada za ustrajnost, sportski elan i kvalitetu kao i njihovom treneru Karlu Krpljeviću.

Prste u svemu je imao i sportski trener JK Uskok, Robert Sandalić Cipe. No najsretniji je danas sigurno bio Enijin tata, Srđan Ninčević Cuco koji je poslijepodne imao priliku nazdraviti s izbornikom HJS, Edom Fantelom koji je Eniju doveo iz Opatije u zadarski JK sv. Krševan. Nakon Tine Mihelić ovo je druga medalja u ženskom olimpijskom jedrenju. Srebrna europska medalja Enije i Mihaele potvrđuju da je jedrenje bez obzira na podršku i status kojeg ima, najtrofejniji sport u Zadru.