Humanitarna udruga Antonio Jurjević izvijestila je kako je nedavnom 5. izdanju memorijalnog turnira održanom u spomen na prerano preminulog zadarskog sportaša prikupljeno čak 170.305,97 kuna.

- Iako nam ni ove godine epidemiološka situacija nije išla na ruku, dali sve od sebe da nastavimo tradiciju. Uz pomoć Vas, uspjeli smo u tom naumu jer ništa nije važnije od dječjih osmijeha kojima uspijemo barem malo uljepšati i olakšati život s prikupljenim sredstvima na memorijalno-humanitarnom turniru, poručili su organizatori.

Na turnir se prijavio rekordan broj ekipa, što je na kraju dovelo i do rekordnog iznosa u dosadašnjim akcijama. Od donacija građana za hranu i piće prikupljeno je 123.829,33 kuna, koje će tijekom ove i iduće godine biti donirane potrebitoj djeci Zadarske županije, dok je od samih kotizacija prikupljeno 46.476,64 kuna, od čega će biti kupljen medicinski dječji krevet i infuzomat za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar.

- Hvala vam za nesebičnost i humanost koju ste pokazali svih 14 dana turnira i što ste skupa s nama prikupili sredstva kojima ćemo moći pomoći onim najpotrebnijima - našim najmlađima! Hvala i svim sponzorima koju su u ovim teškim vremenima dali vjetar u leđa našoj udruzi da uspijemo u svom naumu. Prepoznali ste naš kvalitetan i dugogodišnji rad, te se nadamo da ćete biti uz nas i dogodine na 6. MHTAJ, poručili su iz HU Antonio Jurjević.