Danas je na konferenciji za novinare na Višnjiku predstavljen novi trener KK ZAdar Vladimir Anzulović. Govorio je o svom dolasku u Zadar, ciljevima za sezonu i što želi vidjeti od ekipe ove godine.

- Osjećam se dobro, kao što znate kad se dogodi nespretna situacija pa se promjeni trenera uvijek dođe do nekog šoka u ekipi, tako je i sada. Zadovoljan sam kako ekipa reagira, naš je zadatak da to stanje pozitivnog šoka probamo produžiti na što duži period, otvorio je press konferenciju Vladimir Anzulović.

Koji su ciljevi za ovu sezonu s ovom ekipom?

- Znaju se Zadrovi ciljevi, nema tu puno tajni. Moja najveća želja je da pokušamo prenijeti energiju igrača na publiku. Ako to uspijemo onda će biti jako teško igrati protiv Zadra. Svjestan sam da bilo koja publika u Hrvatskoj, pogotovo Zadarska, se ne može prevariti, ako osjete da igrači puštaju srce na terenu i ako ja još tu pomognem s kojim savjetom onda bi to mogla biti dobra kombinacija, istaknuo je Anzulović.

Što može donijeti Zadru?

- Ja mogu ponuditi svoj neki pogled na košarku, neki od vas znate kako je to, dok neki od vas ne znate. U jednoj sinergiji i dobroj atmosferi mislim da možemo igrati dobru košarku.

U narednom periodu čeka vas težak raspored.

- Sigurno neće biti lako, ne želim raditi veliku razliku između AdmiralBet ABA lige i Hrvatskog prvenstva ali u koju god utakmicu uđemo u naredna dva-tri tjedna neće biti lako, kratko je komentirao nadolazeći raspored trener Anzulović.

Nije htio komentirati rad svog prethodnika Ivana Perinčića, već je samo rekao kako je s cijelom obitelji Perinčić u izuzetno dobrim odnosima, kao niti činjenicu da je prvi izbor bio Petar Mijović, koji na kraju nije došao u Zadar.

Anzulović će voditi svoju prvu službenu utakmicu kao trener Zadra u petak kad u dvorani Krešimira Ćosića dolazi Alkar u sklopu 7. kola HT Premijer lige.