Izbornik mlade hrvatske U-19 nogometne reprezentacije Josip Šimunić objavio je popis igrača za predstojeće utakmice kvalifikacijskog kola za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine, a na popisu se našao i 16-godišnji Noah Phil Pesch, javlja Index.hr. Riječ je o nogometašu koji će ako dobije priliku protiv Gibraltara (10. studenoga), Armenije (13. studenoga) ili Škotske (16. studenoga) postati najmlađi igrač u povijesti juniorske reprezentacije Hrvatske. Noah Phil Pesch je već nekoliko puta nastupio za Hrvatsku u prijateljskim utakmicama, ali sada ima priliku upisati službeni debi.

Peschov otac Manfred je Nijemac, majka Klaudija je iz Murvice kod Zadra. Iako je on već igrao za njemačku reprezentaciju, odlučio je nastupati za Hrvatsku. Za prvu momčad Bayera iz Leverkusena je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, pokriva više ofenzivnih pozicija, a njegov godinu stariji brat Leon Mate također igra za mlađe hrvatske kategorije i prošlog mjeseca je debitirao za juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Noah je, prema Klaudijinim riječima, jako vezan za svog djeda iz Hrvatske i upravo je zbog njega odabrao hrvatsku reprezentaciju. Ove sezone je u juniorskoj Bundesligi u šest nastupa postigao tri pogotka. Noah ima i godinu dana starijeg brata Leona, koji je već nastupao za mlađe hrvatske selekcije.