Nakon što je talentirana bacačica koplja Veronika Šokota zbog loših uvjeta za trening najavila odlazak iz Zadra, na Višnjiku je održan sastanak s ciljem pronalaženje rješenja za problem bacališta i stvaranje uvjeta za normalan rad Šokote kao i za ostale zadarske bacače.

- Na sastanku koji je održan na Višnjiku uz prisustvo direktora razvojnih programa Hrvatskog olimpijskog odbora Nevena Šavore, predsjednice Športske zajednice grada Zadra Snježane Jurinić, direktora Športskog centra Višnjik Denisa Karlovića, izbornika Hrvatske atletske reprezentacije Mladena Katalinića, predsjednika Atletskog saveza Zadarske županije Slobodana Miolovića, predsjednika Atletskog športskog kluba Zadar Ivica Šole i trenera bacačice koplja Veronike Šokote Predraga Saratlije dogovoreno je da će do kraja godine izgraditi novo zaletište za bacanje koplja, urediti bacalište za disk i kladivo na nogometnom stadionu Bagat i nabaviti nekoliko koplja za potrebe Veronike Šokote kako bi se mogla mirno pripremati za narednu sezonu, priopćili su iz Atletskog saveza Zadarske županije.

Tako će ponajbolja mlada bacačica koplja u svijetu i ostali zadarski bacači dobiti novouređena bacališta za pripreme. Istom prigodom dogovoreni su i termini za treninge na SC Višnjik koji će zadovoljiti potrebe atletičara.

Neven Šavora je izrazio zadovoljstvo svim onim što Grad Zadar čini za razvoj sportske infrastrukture te je najavio i pomoć oko izgradnje bacališta, a i svih drugih projekata koji su od interesa za razvoj mladih sportaša.

- Grad Zadar mora ravnomjerno razvijati sve sportove i pratiti nadarene sportaše što i čini svih proteklih godina. Ponosni smo na uspjehe atletike i radujemo se budućim uspjesima naših sportaša, rekla je Snježana Jurinić predsjednica Športske zajednice grada Zadra.

- Izgradnjom atletskih bacališta grad Zadar može opet postati centar za pripreme atletske reprezentacije, naglasio je izbornik reprezentacije Mladen Katalinić, dok je predsjednik AŠK Zadar Ivica Šola izrazio je zadovoljstvo što će najbolja zadarska atletičarka napokon imati riješeno pitanje bacališta.