Košarkaši Zadra pobijedili su u gradskom derbiju momčad Sonik Puntamike rezultatom 68:87 te u stanku zbog reprezentativnih utakmica kreću s nadom da će u ritmu pobjeda nastaviti i u ABA ligi u prosincu. Iako se u Jazinama u početku činilo da će utakmica ponuditi neizvjesnost, serija od 15:0 na kraju prvog poluvremena odlučila je pobjednika.

Kako Antonija Jordana opet nije bilo zbog bolesti, jedina dilema za Anzulovića bila je krenuti s Vukovićem ili Lukovićem na centru, dok je uz Mavru, Cartera i Bursaća mjesto u prvoj postavi imao Brala. Druga je opcija igrati s Mavrom i Junakovićem istovremeno, što smo također gledali u nekoliko navrata, ali to Anzulović koristi uglavnom za promjenu ritma u utakmici. Kuliš nema puno opcija, što zbog ozljeda, što zbog uske rotacije: petorka mu je Palčić, Petar Marić, Gabriel Marić, Vulić, Šarlija, uz ulaske Juriča s klupe, eventualno Prskala.

Prve minute pokazale su da Zadar opet neće imati lagan posao, kao ni u prethodnima. U prošlom kolu pobijedio je Goricu 82:81, prije toga Cibonu 79:82, Alkar 92:90... I Sonik Puntamika dobro je držala ritam utakmice, povela 5:2, pustila Zadar da se udalji najviše tri poena razlike, a do kraja prve četvrtine ponovno stigla u vodstvo tricom Juriča (23:22).

Jednak "scenarij" gledali smo i u drugoj četvrtini, sve do 16. minute, u kojoj je Puntamika povela 36:32. Pozvao je Anzulović minutu odmora, umjesto Bursaća i Lukovića ubacio Bralu i Drežnjaka, te s iznimno niskom postavom (samo Buljan od visokih) potaknuo preokret. Puntamičani su posustali zbog male rotacije (početna petorka plus Jurič), krenuli su žestoko Carter i Buljan, a Amerikanac je kao posljednju poslasticu prvog dijela šest sekundi prije kraja presjekao loptu iz auta i zakucao za 36:47, za svoj 17. poen u utakmici. U tri i pol minute Zadar je napravio seriju 15:0 i osigurao mirniji nastavak.

Nastavak je pokazao da je prava šteta što nemamo više prilike gledati Buljana. Sonik Puntamika možda nije rang protivnika iz ABA lige, ali ni protiv njih se Luković nije mogao nametnuti energijom kao poletni Buljan. Šteta što na utakmicama nema publike, jer bi uz zakucavanja iz kontre kakva je pokaza zasigurno i on s njom poletio naviše. Trudio se i Duje Brala, čiju je partiju uništio slabiji šut, ali kad bi zatrebalo uskočio bi opet tricom Carter (47:63).

Posljednja četvrtina odvijala se uglavnom na +15 poena, što je bila prilika za uigravanje mladih igrača Zadra Paponje, Brale i Buljana, uz ali i Cartera, koji je imao želje i u ovakvoj utakmici ići do kraja. Na kraju je Amerikanac stigao do 22 poena, Junaković i Brala postigli su po 16, a u puno manje dobivenih minuta Buljan je postigao 13 poena, uz šut iz igre 5-6. Kod Sonik Puntamike prvo ime bio je Ivan Vučić s 15 poena i 8 skokova.