Uroša Lukovića na poziciji centra zamijenit će 27-godišnji Amerikanac Trevor Thompson, službeno je danas potvrđeno iz Košarkaškog kluba Zadar.

Thompson je rođen na Long Islandu u New Yorku, a nakon epizode s Polski Cukier Toruńom kao novu destinaciju odabrao je Zadar. U dosad odigranih 12 susreta u Poljskoj ligi, za 26 minuta na parketu bilježio je 15 poena, 8 skokova te po jednu asistenciju i blokadu po susretu.

Za vrijeme studiranja igrao je sveučilišnu košarku u Virginia Tech Hokiesima, da bi nakon jedne sezone prešao u Ohio State Buckeyese. Nakon završenog sveučilišnog programa igrao je za G-League momčad Golden State Warriorsa (Santa Cruz Warriors) te je poslije toga odlučio svoju karijeru nastaviti preko bare u Europi.

Francuska, Belgija, Litva, Češka i Poljska bile su neke od država u kojima je igrao 213 centimetara visoki Amerikanac, a sada će na njegov konto iskustva biti upisan i Zadar! Najbolju utakmicu što se koševa tiče odigrao je prošle sezone u Belgijskoj ligi kada je predvodio svoje Kangoeroese do pobjede od 69:72 nad Phoenixom iz Bruxellesa s 25 poena te 16 skokova!

- U velikom nedostatku centara na europskom tržištu, baš puno ekipa traži igrača na poziciju pet, zadovoljan sam dolaskom Trevor Thompsona. Očekujem da se što prije priključi treninzima i da se što brže prilagodi da nam pomogne igrački i timski. Mi ćemo ga probati što bezbolnije uklopiti u naš sistem, komentirao je dolazak novog centra trener Vladimir Anzulović.